Mama Daisy: Waar is opeens mijn kleine baby gebleven?

Mama Daisy: Waar is opeens mijn kleine baby gebleven? Mijn kleine minimensje wordt opeens een echt mannetje…

OMG, is wat ik dacht dat ik Senn uit zichzelf zag staan in zijn bedje. Het zal vast per ongeluk zijn gegaan en doet hij dit pas weer over een paar maanden, maar dan bewust! Maar nee, hij stond een paar dagen later gewoon recht op in de box. En wat was hij trots. Mama iets minder, waar is opeens mijn kleine baby gebleven?

Mijn kleine mini mensje

Het is best wel een gek idee, dat mijn kleine minimensje opeens een echt mannetje wordt en duidelijk zijn eigen mening laat merken. Tegelijkertijd vind ik het ook ontzettend mooi om te zien hoe hij ontwikkeld in alles. Ik had al heel snel een voor gevoel dat Senn niet ging kruipen. Maar niets is minder waar, met een beetje hulp van Marc kruipt hij (geheel op zijn eigen manier) de keuken rond. Ik dacht dat ik het kruipen had belemmerd door hem al heel snel in een loop-auto te zetten.

Ik voelde mij daar echt schuldig over. Oprecht dacht ik “straks kruipt hij niet, omdat ik het zo leuk vond om hem in dat ding te zetten”. In onze familie is een jongetje dat drie weken ouder is dan Senn en die kroop als een speer. Dan blijft constant die gedachten in mijn hoofd dat ik het niet goed had gedaan. Maar hey, gelukkig doen alle baby’s het op hun eigen tempo. Dat blijkt maar weer!

“Omdat ik nou net die ene ben met een oudere vriend en een vrolijk zoontje, draait het gesprek toch altijd weer uit op mij en Marc.”

“Moms night out”

Na een lange tijd ben ik weer gezellig op pad met vriendinnen geweest. Niet dat ik ze nooit zie of met ze afspreek. Maar nu was het in de avond met een gezellig borreltje als afsluiter. Senn was een nachtje met mijn ouders mee naar de camping en Marc was alleen thuis. Of nou ja hij kon mij halen en brengen, ontzettend lief natuurlijk :).

Ja probeer dan maar eens als een 9 maanden oude moeder niet over je kindje te praten. Ik had het me nog zo voorgenomen, zo min mogelijk over Senn te vertellen. Uhhm ja, misschien toch een van de meest moeilijke opgaven van een mama. Na een aantal foto’s te hebben laten zien, was het (hoe moeilijk ook) genoeg.


Maar ja, omdat ik nou net die ene ben met een oudere vriend en een vrolijk zoontje, draait het gesprek toch altijd weer uit op mij en Marc. Het is altijd wel een onderwerp wat aan de orde komt, ik vind het onwijs leuk om over “ons” te praten hoor, begrijp mij niet verkeerd. Maar ik denk echt wel eens, gaat het nou alweer over mij, Senn of Marc? Vinden ze dat niet vervelend? Moet ik nou gewoon eens mijn mond houden? Dat is ook zo ongezellig. Ik wil niet altijd het gespreksonderwerp zijn. En eerlijk, als ik een jong meisje met een ouder man zie denk ik ook echt heus wel; is dat nou haar vader of zou het haar vriend zijn?

Marc en ik

Het is voor mij zo normaal dat Marc en ik zoveel jaar van elkaar schelen, dat ook ik raar opkijk tegen zulke situaties. Ik zie natuurlijk, door mijn werk, verschillende mensen met verschillende relaties. Het is niet meer dan normaal als je zo denkt. Iedereen denkt altijd gelijk, omdat ik met Marc ben, dat alles voor mij normaal is met betrekking tot die relaties.


Ook maken ze dan wel eens flauwe grapjes van “ja jij bent het toch al gewend!” of “jij valt toch ook op oudere mannen”. Ik lach heel vaak mee, maar dat is eigenlijk om mijn verlegenheid en schaamte weg te lachen. Ik kies er inderdaad zelf voor om er mee naar buiten te komen en er een soort van te koop mee te lopen, maar dat neemt niet weg dat ik ook gevoel heb.

“In mijn vorige blog schreef ik dat Senn voor het eerst naar de kapper ging en wij zijn eerste geknipte haartjes hadden bewaard. Ja, met de nadruk hadden.”

Vorige blog

In mijn vorige blog schreef ik dat Senn voor het eerst naar de kapper ging en wij zijn eerste geknipte haartjes hadden bewaard. Ja, met de nadruk hadden. Vorige week had ik een heerlijk weekje vakantie en wat is er nou leuker dan het hele huis lekker op te ruimen? Juist, zonnen in het heerlijke weertje. Maar helaas 1-0 voor het boenen van het huis.

Ken je dat, soms heb je van die kastjes waar je alles heel makkelijk in gooit en dan als je denkt ik pak er even iets uit dat gelijk de hele inhoud van dat kastje je tegemoet komt. Dan is het dus tijd om op te ruimen. We hadden de haartjes van Senn in een bakje gedaan zodat het niet kwijt zou raken. Maar je raad het al, dat is dus wel gebeurd. Volgens Marc zat het nu in dat ene andere doosje. Daar zat het dus niet in. En in het kader van gelukkig hebben we de foto’s nog, is dit er zo een.

Omdat ik voor mijn vorige blog iets schreef over naar de kapper gaan had ik daar een foto van gemaakt. En dat is dan ook het enige wat we daar nog van hebben. Ik ben er best wel emotioneel over. Het was iets wat ik zo graag wilde bewaren, maar dat is mislukt.

Vakantie

Zoals je net kon lezen had ik vorige week vakantie. Dit was de eerste echt week vrij met Senn na mijn zwangerschapsverlof. Ik vond het heerlijk. Over iets minder dan twee weken hebben we allemaal vakantie. We gaan een weekje naar de camping met iedereen, maar dan ook echt iedereen! De zoon en dochter van Marc gaan mee, het vriendinnetje van Jur en een vriendinnetje van Tess en natuurlijk onze grote kleine vriend gaat mee.

En ik moet eerlijk bekennen, ik vind het spannend! Het is niet alleen de eerste vakantie met Senn en Marc, maar ook dat de andere kids met aanhang mee gaan is voor het eerst. Ik heb opeens de verantwoording voor 5 kinderen. Eerst dacht ik, hey het is ook mijn vakantie. Misschien heel arrogant, maar zo dacht ik echt.

Nu de vakantie dichterbij komt heb ik er wel heel veel zin in. Gelukkig is er op de camping en in de buurt heel veel te doen. Marc en ik hebben ook afgesproken, dat we niet elke dag wat gaan ondernemen en de kids zichzelf ook heel goed kunnen vermaken! Senn is er in elk geval klaar voor met de zonnebrandcrème en After Sun van NAÏF care! Super leuk die we van hun namens Babystraatje.nl kregen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Gastblogs