Mama Nikky: Hooggevoeligheid bij mama’s en papa’s - Babystraatje.nl

Mama Nikky: Hooggevoeligheid bij mama’s en papa’s. In het ouderschap kan dat een hele uitdaging zijn…

Het is een aantal weken stil geweest sinds mijn vorige blog. De reden daarvoor is heel simpel, ik had het druk, was moe en kwam niet toe aan schrijven. Het enige wat ik wilde als ik eindelijk tijd voor mezelf had was, slapen, slapen… en slapen. Tja, soms heb je gewoon even zo’n periode, en het beste is dan gewoon zoveel mogelijk rust pakken en jezelf weer bij elkaar proberen te rapen.

9 maanden op, 9 maanden af

Ze zeggen niet voor niets, 9 maanden op, 9 maanden af. Ik denk dat je van die 9 maanden af, beter één jaar kan maken, haha! Maargoed, ik ben vrijwel altijd heel positief ingesteld en wil niet graag toegeven aan vermoeidheid, of tegenslagen. Maar de afgelopen weken was het een gekkenhuis, ook in mijn hoofd. Met voor mij een nieuwe baan, de kleine die veel (heel veel) aandacht nodig heeft, een man met een super, super drukke baan, een huishouden, twee hondjes, en ook nog een sociaal leven is het niet altijd even makkelijk.

“Hooggevoeligheid in het ouderschap kan een hele uitdaging zijn voor sommige. Voor mij betekent het vooral het volgen van mijn intuïtie en gevoel.”

Hooggevoelig

Als (ja, ja daar komt de term weer) hooggevoelig persoon, komt alles 10x harder binnen. Natuurlijk kan je dan volop genieten van de momenten waarop alles wel fantastisch loopt, maar je kan ook onwijs op je bek gaan als het niet loopt zoals je zou willen. Wéér een deukje erbij, denk ik dan… Om die deukjes te herstellen, probeer ik ieder momentje voor mezelf te benutten door mijn rust te pakken. Even lekker zitten met een kop thee, Netflix aan, beentjes omhoog en verder helemaal niks!

Hooggevoeligheid in het ouderschap

In mijn vorige blog hebben jullie kunnen lezen over hooggevoeligheid bij kinderen, maar er zijn ook veel mama’s en papa’s die dit hebben. Hooggevoeligheid in het ouderschap kan een hele uitdaging zijn voor sommige. Voor mij betekent het vooral het volgen van mijn intuïtie en gevoel.

In de voor mij nu drukke periode, probeer ik dus extra goed naar mijn gevoel te luisteren, en de vermoeidheid niet als onzekerheid naar boven te laten komen. Even wat vaker tot 10 tellen. Bewust contact te maken met de ‘aarde’ en zo met beide benen op de grond te gaan staan, om de juiste positieve energie weer terug te vinden. Ook probeer ik mijn huis zo goed als mogelijk opgeruimd te houden. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Soms vind ik het ook heel fijn om met witte salie het huis even uit te ‘roken’. Dit zorgt dat de negatieve energie uit huis gaat. Maar ik kan me voorstellen dat dit voor sommige een beetje té zweverig wordt, haha! Bij ons in huis helpt het in ieder geval heel goed. Als je dit gaat doen, houd er dan wel rekening mee dat witte Salie echt niet lekker ruikt, dus ramen en deuren even goed open zetten!

Sprongetje

Op dit moment zit Javi (volgens de termen van oei ik groei) in zijn ‘sprongetje’ en dat is bij hem altijd heel goed te merken. Niet alleen ontdekt hij nieuwe dingen, wat natuurlijk super leuk is, maar dit gaat ook gepaard met veel momenten in de draagdoek/draagzak. Wat dan daar wel weer stiekem heel leuk aan is, is dat ik eindelijk een puntje van mijn wishlist heb af kunnen strepen. Naast de draagdoek heb ik nu ook een draagzak aangeschaft. Dit vind ik heerlijk, om even snel in gebruik te nemen. De Tula Standard is echt fantastisch en kan hem iedereen aanraden. Ja, ook voor de papa’s ideaal in gebruik. Ik ben fan!

Maargoed, dit ‘sprongetje’ zorgt er bij Javi voor dat hij nog enthousiaster is gaan kruipen. Dat hij dol is op de onderzetters die op tafel liggen. Boos word als hij niet zelf van zijn lepel mag eten (en als ik hem dan laat proberen, boos worden omdat het hem niet lukt). Hij alles wil doen wat eigenlijk niet mag (lees: met z’n handen in de hondenvoer bakjes). Hij afstandbedieningen en telefoons helemaal geweldig vindt, en zichzelf probeert op te trekken aan van alles en nog wat.

“Het is in huize ‘van Dijk’ een periode van ren-je-rot geworden als ik Javi iets zie doen wat niet zo handig is. Hoe hebben andere mama’s dit aangepakt?”

Een periode van ren-je-rot

Het is in huize ‘van Dijk’ dus een periode van ren-je-rot geworden als ik Javi iets zie doen wat niet zo handig is. Ik ben zeer benieuwd hoe het dadelijk gaat als hij daadwerkelijk gaat lopen. Ik vraag me af hoe andere mama’s dit hebben aangepakt, iemand survival tips voor deze periode? Moet ik stoot bumpers aan gaan schaffen? Haha!

Bij deze wil ik ook even gezegd hebben dat ik onwijs veel respect hebt voor de alleenstaande mama’s, die het allemaal in hun eentje moeten doen. Echt een duim omhoog voor jullie!! (En een hele dikke knuffel!).

Gelukkig komt de zomervakantie periode eraan, waardoor alles ook een stuk gemakkelijker gaat met al die vrije dagen en lange weekenden. Mijn man ook lekker veel thuis is en we met z’n drieën kunnen genieten van elkaar (en het hopelijk mooie weer). Want door dat heerlijke weer en de vrije tijd, kan ons lijf en onze mind, weer helemaal opladen!

Naïf Care

Wat voor ons een musthave is voor deze zomer zijn de natuurlijke producten van Naïf Care! Jullie weten allemaal dat ik onwijs fan ben van deze producten, en ik vond het daarom ook super leuk dat Naïf mij een pakketje stuurde met daarin hun zonnebrand crème en aftersun. Mama blij, papa blij, en Javi ook blij! En wat ik ook super leuk vind is dat Naïf nu ook een lijn heeft speciaal voor mama’s! Ben heel benieuwd hoe dit gaat bevallen, want mijn eerste bestelling is onderweg! 🙂

Zomervakantie

Ik wens jullie allemaal een heel fijn begin van de zomervakantie, met een hoop gezelligheid, mooie momenten, en natuurlijk lekker weer. Jullie kunnen over een paar weekjes weer een gezellige blog verwachten van een helemaal opgeladen Nikky! Tot dan, en heel veel liefs!

Mochten jullie nieuwsgierig geworden zijn na het lezen van mijn blogs en zouden jullie meer van ons leven willen zien? Volg me dan via mijn instagram account @liefsnikky en vergeet natuurlijk ook niet @babystraatje te liken! Mijn eerdere blogs kun je trouwens hier lezen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Gastblogs