Connect
To Top

Mama Lieke: Het is nu wel mooi geweest. Lente waar blijf je?

Ik wil weer naar buiten, zonder tijd te verdoen aan drie lagen kleding en een sneeuwpak. Want het duurt zo lang voordat je twee kinderen onder de 3 jaar winterklaar hebt aangekleed. En als het dan zo ver is, zijn ze meestal ontevreden omdat het te koud is, of te nat, of allebei. Ze krijgen trillende handjes, winterteentjes en schrale wangetjes. Ik blijf dagelijks smeren met de vette crème, want de winter blijft maar duren. Het is nu wel mooi geweest, lente. waar blijf je?

Lekker buiten spelen

Lekker spelen in de speeltuin, waar de glijbaan gewoon droog is door de zon, die eerder wakker is als wij. Lente, alles is net iets gemakkelijker en gezelliger met jou erbij. Ik wil met mijn jongens op stap. Kijken naar vuilnismannen, en hopen dat ze ons zullen groeten. Als idioten zwaaien langs het spoor, om de machinist te laten toeteren. Veel te lang blijven kijken bij graafmachines en de bouwvakkers die ze bedienen. Allemaal omdat mijn peuter daar blij van wordt. En zijn babybroertje? Die vindt alles oké. Met rode wangen zal hij zich tegoed doen aan de frisse buitenlucht, om vervolgens thuis te slapen als een roos.

Worstelen met het parasolletje

Ik wil picknicken in het park. Met ranja en een gewone boterham, die heel speciaal wordt alleen omdat we hem in de open lucht opeten. Samen fietsen en terrasjes pikken, omdat we ook onszelf niet vergeten. Ik wil sproetjes kweken dankzij wangstrelende zonnestralen. Ogen toeknijpen vanwege het felle licht, waarbij mondhoeken omhoog kruipen tot een functionele lach. Ik wil mijn baby in de wagen zetten zonder dikke jas, en alleen even mijn slippers aan hoeven te schieten voordat ik de deur uitloop. Ik wil me weer zorgen maken om de zon die in zijn oogjes schijnt, en worstelen met het parasolletje. Want alles is beter met jou, lente. Je bent zo lang weg geweest, dat ik zelfs zin heb om te worstelen met het parasolletje.

De dagen binnen

In de ochtend worden mijn jongens vroeg wakker gefloten door de vogeltjes. Het is dan al licht. Blijkbaar denkt ook de natuur dat het niet lang meer zal duren, lente. Op dit moment wordt de tv iets te vaak als gemakkelijk vermaak gebruikt. Ook wordt er graag met het treintje gespeeld, evenals met de vuilniswagen en de blokken. Ons peutermannetje houdt van tekenen, knutselen en kleien. Dit proberen we daarom zo veel mogelijk te doen. Met verschillende activiteiten gepland rondom de dutjes van de twee kleinen mannen, komen we de dagen binnen door.

Zindelijkheid

Zo hier en daar wordt er nog een poging tot zindelijk maken gedaan. Maar met de lage temperaturen buitenshuis vinden eigenwijze blote voetjes het te koud in de wc. Soms worden er sokjes gedragen of proberen we het potje in de warme huiskamer, dan zijn er wel weer andere aspecten die tegenwerken. Een stickersysteem en belonen met snoepjes mogen ook al niet baten. Misschien is hij er nog niet aan toe, of misschien moet hij gewoon leren hoe het is zonder luier. Ik kan niet wachten om hem bij warm weer naakt te laten rondlopen, benieuwd naar waar hij zijn behoefte dan zal doen. Dit móet dan toch wel in de wc? (Oké, het antwoord wil ik eigenlijk niet weten).

Lente

Lente, ik heb nu wel genoeg redenen genoemd waarom we je zo missen. Hopelijk kom je snel de hoek om kijken. Binnenkort kunnen we dan op vakantie en zwemmen, als de zomer het over komt nemen. Dat is alleen nog voor later, voor nu blijven we wachten op jou, wanneer zullen we afspreken?

Meer Gastblogs