Connect
To Top

Mama Thirza: Al die opmerkingen toen ik zwanger was. Je leven gaat erg veranderen. Straks loop je erbij als een slons!

Vanaf het moment dat mensen wisten dat ik zwanger was begon het. De ene na de andere opmerking. ‘Je leven gaat straks zo erg veranderen’. ‘Geniet nog maar van je rust’. ‘Straks loop je erbij als een slons’. ‘Je relatie is straks niet meer wat het was’. Enzovoort. Ondanks dat deze opmerkingen vast goed bedoeld waren, hadden ze een grijs randje. Want voor iets wat ik als een positieve verandering in mijn leven zag, werd ik voor gewaarschuwd op een lichtelijk negatieve manier.

Mijn leven voordat ik moeder werd

Om te beginnen zal ik een kleine samenvatting geven over hoe mijn leven eruit zag voordat ik moeder werd. Mijn weken waren simpel, ik werkte 3 dagen per week 10 uur per dag. Verder ging ik graag uit eten met mijn vriend en was elk, ja echt elk weekend aan het feesten.

Kan uitgaan je hobby zijn? Want het is dus echt mijn hobby. Ik stond het liefst zo vaak mogelijk met m’n handen in de lucht te zwaaien op een festival, club of boot feestje. Geef me House, Techno of R&B, het maakt me niks uit, ik dans. En het zal vast niet de meest gezonde leefstijl zijn geweest, maar óhhh wat leefde ik.

En toen kwam de grote verassing, wij kwamen erachter dat we ouders zouden worden. Geschrokken maar ook blij besloten we er gewoon voor te gaan. We waren ten slotte dol verliefd op elkaar en van plan voor altijd een eeuwig samen te blijven met een sprookjes ‘Happy End’.

“Ik sta net zo graag met m’n kind op een food-festival in de lucht te zwaaien, als met m’n handen op een techno feest.”

Hoe vreselijk mijn leven is veranderd

Nou zal ik je vertellen hoe vreselijk mijn leven is veranderd…Voor mij dus niet. Ja het is veranderd, want we hebben een klein meisje aan ons gezin toegevoegd. Maar ik doe dus nog steeds alles wat ik hiervoor deed. Ik heb de helft van de festivals ingeruild voor food-festivals. Want dan kan je je kindje meenemen. En heel eerlijk, ik sta dus net zo graag met m’n kind op een food-festival in de lucht te zwaaien, als met m’n handen op een techno feest.

Natuurlijk ga ik nog steeds wel uit, het is per slot van rekening wel m’n hobby. Maar nu minder en anders. Een nachtje doorhalen is lastig als je baby de volgende dag de volle aandacht nodig heeft. En het is ook niet echt verstandig om haar van ons brakke voedsel (patat hamburgers milkshakes enz.) mee te laten eten. Er moet toch weer elke avond een gezond prutje klaar staan.

Een hele rustige baby

En wat rust betreft, de eerste maanden waren pittig ja. Ik stond met elk kuchje naast haar bed te luisteren of ze nog wel leefde. Lag met wallen tot m’n knieën s ‘nachts een flesje te geven. Maar na 1 maand sliep ze door. En met een baby die slaapt van 20:30 tot 09:00 uur hoor je mij niet klagen over rust.

Noah Fay is sowieso een hele rustige baby. Ik kan zelfs als ik wil op de bank een boekje lezen, of beter gezegd, series op Netflix er doorheen jagen. Dan kruipt ze lekker het hele huis door, roep ik af en toe ‘Neeee’. En gaat ze verder op ontdekkingstocht. Ze is nu 8 maanden en slaapt 3x per dag, dus bedenk maar eens hoe schoon mijn huis is met al die vrije tijd! (ehh, schoonmaker gezocht, please?).

Een bepaald beeld over moeders

Dan zijn er nog mensen die een bepaald beeld over een nieuwe moeder hebben, je hoort er schijnbaar bij te lopen als opgedroogde dweil. Iets met joggingbroeken, lelijke haren en make-up loze gezichten. Nou ik geloof dat ik alleen op vakantie zonder make-up de deur ben uitgegaan. Maar ik doe nog steeds erg m’n best. In de ochtend gezellig met Noah aan tafel, dan kijkt ze met open mond hoe ik mezelf (probeer) mooi te maken.

En qua kleding, ja mijn geld gaat eigenlijk gelijk op aan de Zara. Dan wel de kinderafdeling, want ze heeft natuurlijk nooit genoeg! En toch loop ik er niet als slons bij hoor, ik draag nog steeds hakken, korte broekjes en op een goede dag kan ik nog wel eens een strak jurkje uit de kast trekken. Ik doe het een beetje met wat ik nog heb en mocht ik straks eindelijk een ‘Fitmom’ (ik blijf dromen) worden, dan heb ik nog een grote afvalzak vol leuke kleding. Die nu alleen nog dichtgeplakt zit met een de sticker ‘voor als ik weer dun ben’.

Onze relatie

Dan nog onze relatie. Mijn vriend was mijn beste vriend al voor wij een relatie kregen en dat is hij nog steeds. Ik ben nog steeds mega gek verliefd op hem en misschien nog wel meer. Want wie kan nou een vader weerstaan die naar z’n kind verliefder kan kijken dan naar z’n vrouw (pff jaloers)! Wij zorgen ervoor dat we sowieso elke maand een date night of day hebben. We gaan ook nog steeds samen stappen en we gaan nu zelfs met z’n tweeën op vakantie.. Daarover meer in een volgend blog!

“Ik neem mijn kindje overal waar kan mee naartoe. Mijn vriendinnen spreken tegenwoordig zelfs liever af als ik Noah wél meeneem.”

Een goede balans

Wat ik Mom’s to be wil meegeven, iets wat ik ook graag had willen horen is het volgende. Je kind is het meest prachtige positieve wat je aan je leven kan toevoegen. Het is iets spannends, iets nieuws. Mijn mening is, als jij een goede balans weet te vinden, dat je dan binnen een paar maanden je leven weer kan hebben zo als ervoor, alleen dan mét kindje erbij. Ik heb me eigenlijk nooit beperkt gevoeld. Oké behalve met Koningsdag… Hoezo wilt niemand op mijn super schattige baby passen met Koningsdag!?

Ik neem Noah Fay overal waar kan mee naartoe. Mijn vriendinnen spreken tegenwoordig zelfs liever af als ik Noah wél meeneem. “Komt Noah vandaag ook mee?… Nee?… Oh wacht ik kan vandaag tóch niet afspreken…” En mocht ik ergens heen gaan wat 18+ is dan heb ik super lieve oma’s en opa’s (en vriendinnen op de wachtlijst) die staan te springen om op te passen (totdat ze niet meer uitslaapt tot 09:00 uur). En als je nou niet de luxe van een oppas hebt, probeer dan dingen te zoeken die je met je baby kan doen. Ik kan je vertellen, het is echt héél erg leuk!

3 Reacties

Meer Gastblogs