Connect
To Top

Mama Thirza: Dit is mijn favoriete luiertas!

Een luiertas stond op mijn lijstje van overbodige producten. Naast dat ik simpelweg geen mooie kon vinden leek hij mij ook totaal niet nodig. Ik heb toch genoeg tassen waar ik alle producten in kan stoppen? Daar kom ik dus mooi op terug.

Mijn eigen tas

Omdat ik mij bedacht dat ik alles wel in mijn eigen tassen zou stoppen, is er nu geen tas in huis die niet gevuld is met verfrommelde luiers en half lege opgedroogde billendoekjes. Om nog maar te zwijgen over alle sokken, kleding en zelfs schoenen die ik niet meer kan vinden. Handig is anders. Want als ik op een dag een ‘eigen tas’ meenam, was het vaak zo’n grote tas dat ik op zoek moest naar de speen. Het voelde alsof ik met mijn hand in de tas van Mary Poppins zat. Alles kwam eruit, maar de speen? Nergens te vinden. Uit stres meerdere malen een nieuwe gekocht, wanneer ik uiteindelijk bij thuiskomst alsnog de speen terug vond.

Wat is de juiste luiertas?

Vlak voor de geboorte van mijn tweede kindje stond de luiertas ineens niet meer op de overbodige producten lijst. Een luiertas heeft zich verplaatst naar de benodigde spulletjes. Het is alleen wel een product om over na te denken, want wat vind ik belangrijk in mijn zoektocht naar de juiste luiertas? Ik vind dat er ruimte en vakjes moeten zijn om de producten gescheiden van elkaar te plaatsen. Zo is een vakje voor luiers, een vakje voor doekjes en een vakje voor fopspenen een must. Er moet ruimte zijn voor flesjes, voeding en extra kleding. Ruimte voor mama’s mobiel, een beetje make-up, een portemonnee en sleutels is ook belangrijk.

Handig en leuk

Wat ik ook graag zie in een luiertas is een uitklapbaar matje. Deze kan je natuurlijk zelf meenemen maar de luiertas die mijn moeder vroeger gebruikte, had een uitklapbare. Zo’n matje die aan de tas vast zat, super cool! Naast alle handigheid is het natuurlijk ook nog leuk dat de tas er een beetje knap uitziet. Ik zelf hou ervan om te spelen met prints en kleuren als het op de kleding van mijn kids en mezelf aankomt. Dan mag een tas van mij best basic zijn qua kleur, met niet te veel poespas.

Micmacbags luiertassen

Sinds kort ben ik moeder van 2 en al diverse keren op pad geweest met de hele mik mak. Het kwam dan ook mooi uit dat ik de kans heb gekregen om de tas van Micmacbags te testen. Op de website van Duifhuizen Tassen & Koffers staan prachtig mooie basic leren luiertassen. ‘Wat zeg je?!’ Ja luiertassen! Deze tassen geven geen eerste indruk van een standaard luiertas. De tassen lijken op het eerste gezicht gewone mooie nette tassen die iedereen in het dagelijkse leven zou kunnen dragen. De zakelijke buurvrouw, het naar schoolgaande meisje maar dus ook wij als mama.

De Micmacbag Pocahontas luiertas

Ik koos de Micmacbag Pocahontas luiertas zwart omdat deze, jawel.. het uitklapbare matje heeft! Maar dat is niet alleen de doorslag geweest. De tas kwam binnen en er kwam een heerlijk echte leren geur vanaf. De voorkant is voorzien van twee grote vakken waar je een aantal luiers en doekjes in kunt stoppen. Wanneer je de tas met de rits openmaakt heb je zicht op een ruime binnenkant. Er zitten twee vakjes in waar je makkelijk flesjes in kan schuiven. Ook is er een vakje voorzien van rits voor bijvoorbeeld de fopspeen.

Super handig

Wat ik erg verrassend en super handig vind: er zit een haakje in waar je je sleutels aan kunt vastmaken! Hoe vaak ben jij op zoek geweest naar je sleutels in je tas? Dat probleem is met 1 klik opgelost! Voor de rest van je spullen is er genoeg ruimte in de tas zelf en aan de zijkanten hangen nog 2 haakjes. Die kun je vastmaken aan de wagen! Zo hangt je tas veilig en stabiel vast aan het stuur.

Het allerleukste

Wat ik het allerleukste en handigste vind aan de tas zit aan de achterkant. Bij het openritsen van 2 kantjes klap je een mega lange en zachte mat uit. En als ik zacht zeg, bedoel ik echt zacht! Niet zo’n dun verschoningsmatje die geen ondersteuning geeft, nee zacht als veertjes. Gemaakt van stof wat makkelijk schoon te maken is. Als klap op de vuurpijl kun je het klepje met drukknoop horizontaal vast zetten. Zo ligt je kindje dus uit de zon of regen. Handig als je ineens hals over kop je kind ergens buiten moet verschonen! De tas kun je aan twee handvatten vasthouden maar hij kan ook om je middel met een verstelbare schouderband.

Het meest praktische

Het meest praktische aan deze luiertas, is dat je deze ook nog kunt gebruiken voor bijvoorbeeld werk of als je kinderen geen flesjes of luiers meer nodig hebben. Het lijkt immers niet op een luiertas en je kunt er nog een laptop in stoppen ook! Dus als je de volgende keer op het werk aankomt met je (luier)tas, hoef je tenminste niet eerst langs 5 verfrommelde luiers om je spullen eruit te kunnen halen. Deze zitten namelijk nog keurig voorin het vakje!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Duifhuizen Tassen & Koffers.

Meer Gastblogs