Connect
To Top

Creëer een gezellig huis door schilderijen op te hangen

Herken je dit? Je bent blij met je woning en je interieur, maar er is die ene lege muur in de woonkamer of slaapkamer en je weet niet wat je ermee aan moet. Een goed schilderij geeft je interieur meer sfeer en uitstraling. Wij geven je graag een aantal bruikbare tips voor het aanschaffen en ophangen van een schilderij. Doe er je voordeel mee!

schilderijen op hangen in huis

Een nieuw schilderij kopen

Als je een nieuw schilderij koopt, dan is het belangrijk dat deze goed past bij de rest van je interieur. Kijk goed naar de kleuren van jouw meubels, accessoires, vloer en muren. Welke kleuren zie je het vaakst terugkomen? Maak een lijst van drie tot vijf kleuren om je kleurenpallet samen te stellen. Stel voor dat je een olijfgroene bank hebt, een witte eetkamertafel en velours blauwe eetkamerstoelen. Je hebt gouden vazen en flink wat groen in huis. Je kijkt bij het kopen van een schilderij of die kleuren terugkomen, zodat het dan ook een geheel vormt met de rest. En vergeet niet: Een schilderij moet vooral ook bij jou passen en je een glimlach op je gezicht geven.


Een familieportret of gezinsfoto aan de muur

Met een schilderij van jouw favoriete familieportret haal je direct een heel persoonlijk kunstwerk in huis. Je gaat hiervoor naar een schilder die is gespecialiseerd in het maken van familieportretten. Zelf bepaal je het formaat, de kleuren en de stijl van het portret. Houd goed in gedachten waar het schilderij komt te hangen, zodat het goed uit de verf komt. Een foto inlijsten van jouw gezin is natuurlijk ook heel persoonlijk en kun je ook op groot formaat laten afdrukken. Als je de foto in zwart-wit afdrukt, dan past het vaak al in je interieur. Dit komt door de rustige kleurstelling.

The bigger the better?

Het klopt dat een groot schilderij jouw interieur net die uitstraling kan geven die je zoekt. Maar je kunt de plank ook goed misslaan. Bij gebrek aan ruimte op de muur oogt een schilderij al snel rommelig. Zorg er daarom voor dat je het schilderij op de juiste plaats hangt. Zoek je een schilderij voor in de slaapkamer? Dan is het goed om te weten dat een slaapkamer vooral rust moet uitstralen. De slaapkamer is immers bedoeld om te slapen en is vaak beter af zonder al te veel decoratie. Ga in dit geval dan voor “less is more”. In het geval dat je een schilderij koopt voor je slaapkamer, hang het dan aan een van de zijmuren. Ga met het formaat niet al te groot, tenzij je dat graag wil en er de ruimte voor hebt.

Creëer een gezellig huis door schilderijen

Je schilderij netjes ophangen

Om een schilderij netjes op te kunnen hangen, bestaan er tegenwoordig van die handige ophangsystemen. Met zo’n ophangsysteem hoef je niet te boren en met pluggen, schroeven of spijkers aan de gang te gaan. Dit voorkomt lelijke gaten in de muren. Het ophangsysteem bestaat uit een rail met koorden en haakjes die je ophangt. Je bevestigt deze aan de muur of plafond. Het schilderij hangt op deze manier altijd goed vast. Je kunt het schilderij op ieder moment opschuiven naar een andere plaats aan de muur. Hier hoef je niet opnieuw gaten voor te boren, want boren is verleden tijd. Ideaal toch?

Waarom zou je kiezen voor een ophangsysteem?

Een schilderij ophangsysteem is de perfecte oplossing om schilderijen op een flexibele en veilige wijze op te hangen. Er zijn zelfs ophangsystemen met led-verlichting. Hierdoor valt het schilderij nog meer op en krijgt het een luxe uitstraling. Zo maakt het schilderij een onuitwisbare indruk op jou en je familie in je eigen huis.

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Babystraatje.nl (toon alles)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Musthaves