Connect
To Top

Jouw kleintje leuk op de foto, steeds weer

Lijkt het jou super als állefoto’s die je maakt van jouw kleintje linea recta in het fotoboek of de lijsten aan de muur kunnen? En dat ze perfect met elkaar te combineren zijn en samen een vrolijke collage vormen? De kunst zit hem in het fotograferen… Wat je nodig hebt? Compléét verschillende foto’s.

Verandering van spijs doet eten

Steeds weer een portretfoto of een foto met dezelfde pose gaat vervelen. Het is eentonig en saai. Zelfs als de achtergrond steeds anders is, de kleding anders is en je kind een jaartje ouder is. De truc is om steeds weer vernieuwende poses en ‘opstellingen’ voor je foto’s te gebruiken. Zo is elk beeld uniek en blijft het fotoboek of de collage aan de wand boeien, hoe vaak je er ook naar kijkt. Laat die complimenten op jouw creatie(s) maar komen!

Verschillen

Kinderen zet je heel gemakkelijk steeds weer anders op de foto. Hoezo? Luisteren ze braaf naar je instructies voor poses? Nee, ze zijn juist speels en proberen graag nieuwe dingen uit. Geen dag is hetzelfde. Het is aan jou om die momenten vast te leggen met je camera. Houd je smartphone met camera dus altijd dicht bij je, voor het geval er weer een leuk momentje komt. Vergeet overigens niet om tijdens dat momentje te genieten. Het is natuurlijk zonde om alle ‘eerste keren’ mee te maken vanachter jouw telefoon.

Vaak zijn die speelse en nieuwe avonturen juist alledaagse dingen. Bijvoorbeeld als je dochtertje buiten speelt met haar buurmeisje. Of als je zoontje z’n super doorsnee ontbijt aan de keukentafel eet. Eenvoudige momenten, die – mede door de beweging – voor hele interessante beelden zorgen!

Toch één geheel

Hoe maak je van al die verschillende foto’s nu een mooi geheel? Nou, dit gaat eigenlijk vanzelf. Het zijn allemaal verschillende foto’s en die passen daardoor juist goed bij elkaar.

Wil je toch een bepaalde logica creëren in je fotoboek óf aan de muur?

• Maak dan op de pagina’s in het fotoboek groepjes van foto’s die bij elkaar horen. Een gelegenheid, of meerdere foto’s die vlak achter elkaar genomen zijn.

• Aan de muur? Daar creëer je eenvoud door de foto’s van je uk allemaal in zwart-wit af te drukken of door een balans van beelden te zoeken door onder meer de foto’s met veel achtergrond of omgeving af te wisselen met foto’s van dichtbij.

• Wil je nog meer balans? Zorg dan ervoor dat de foto’s naast en onder elkaar qua positionering van elkaar verschillen. Kleuren mogen hier en daar wel overeenkomen. Dat maakt het zelfs rustiger en nog meer een geheel.

Een handig hulpmiddel? De albelli app. Daarmee maak je direct van de foto’s op je smartphone een uniek eigen fotoproduct en je bestelt het in een handomdraai!

Creatief aan de slag met 20% korting

Ga nu zelf creatief aan de slag met 20% korting bij albelli. Je vindt de korting op albelli.nl/babystraatje en is geldig t/m 31 december 2017.

#BabystraatjeAd
The following two tabs change content below.

Meer Tips & Advies