Connect
To Top

Vrijen tijdens de zwangerschap

Vrijen tijdens de zwangerschap kan raar voelen. Zeker als je baby al behoorlijk volgroeid is en duidelijk laat weten dat hij er is door te schoppen en te woelen in je buik. Als jij de baby kunt voelen bewegen, kan de baby jou dan ook voelen? Bijvoorbeeld als je met je partner gaat vrijen tijdens de zwangerschap? Het antwoord lees je hier.

Je kunt gewoon vrijen

Voor de zwangere vrouwen die geen last hebben van misselijkheid, vermoeidheid, pijn hier, pijn daar, en na de vierde maand door hormonale veranderen in de schaamstreek (de doorbloeding hier neemt toe) ineens ontzettende zin krijgen in seks: het mag! Je kunt gewoon vrijen tijdens je zwangerschap! Je kindje voelt er werkelijk niets van, want hij of zij zit heerlijk warm en goed beschermd in de baarmoeder, die bovendien goed wordt afgesloten door een slijmprop. Trouwens, tijdens het vrijen komt je partner niet eens in de buurt van de baarmoedermond door de bocht in de vagina. Je zou bijna zeggen dat je lichaam erop gebouwd is om gewoon wél te vrijen tijdens de zwangerschap!

De eerste keer vrijen tijdens de zwangerschap

Veel vrouwen die voor het eerst zwanger zijn, zijn bang dat ze hun kind pijn doen als ze seks hebben. Het is dus heel normaal dat jij je ook afvraagt of je wel kunt vrijen tijdens de zwangerschap en of je baby dat nu wél of níét voelt. Écht, het kan totaal geen kwaad.

En als je hoogzwanger bent?

Als je op springen staat en je vliezen elk moment kunnen breken, dien je een condoom te gebruiken. Sperma kan als je vliezen breken namelijk de kans op een infectie verhogen.

Vrijen tijdens de zwangerschap

Bloed

Schrik niet als je tijdens of na het vrijen tijdens de zwangerschap wat bloed verliest. Dit is volkomen onschuldig. Je kunt licht gaan bloeden doordat er tegen de beter doorbloedde baarmoederwand gestoten wordt tijdens de vrijpartij.

Voelt hij/zij je orgasme?

Ja. Maar dat is niet verkeerd! De kleine op komst voelt niet wát er gebeurt, maar profiteert wel van de euforische hormoonafgifte die je krijgt tijdens en na je orgasme. Het nadeel? Bij een orgasme kan het samentrekken van de baarmoeder naderhand een poos voor een verharde buik zorgen. Je kindje heeft daar echter geen last van.

The following two tabs change content below.

Meer Tips & Advies