Connect
To Top

Babyhaartjes

Al mijn kids hadden al meteen een grote bos babyhaartjes bij hun geboorte. Zo schattig om te zien, het geeft die smoeltjes meteen al veel karakter mee vind ik. Ook de reacties van andere, soms wildvreemde mensen op de babyhaartjes zijn leuk. ‘Zo, wat een bos haar al!’ Is een veelgehoorde uitspraak over de babyhaartjes van mijn kroost.

Babyhaartjes

Stan had meteen al erg dik haar en we konden er niet omheen: al voor zijn eerste verjaardag maakten de zachte babyhaartjes plaats voor echte stekels. Elin had vooral bovenop en onder in haar nek veel en lange babyhaartjes. Terwijl midden op haar achterhoofd een grote kale plek prijkte, van het liggen in haar wieg. Aron spant de kroon als het om babyhaartjes gaat. Hij kan nu hij bijna een jaar wordt zelfs vlechtjes in! Tijd voor de kapper dus!
Nu hebben we gelukkig een hele fijne en lieve thuiskapster die ontzettend goed met kinderen om kan gaan. Zo kunnen ze lekker in hun veilige thuisomgeving kennis maken met haren knippen. Voor de eerste knipbeurt van Aron maak ik me dus geen zorgen!

Babyhaartjes producten

Berg
Wat wel een puntje van ‘zorg’ is, is berg, de aangekoekte hoofdhuid schilfers op het hoofdje van baby‘s. Berg in babyhaartjes staat niet alleen erg vies, het stinkt ook nog eens behoorlijk. Helaas krijgen veel baby’s ermee te maken en de babyshampoo’s zijn vaak te mild om de berg uit de babyhaartjes te krijgen. Bij Elin probeerde ik de berg los te weken met olie en het dan voorzichtig met een speelkaart van haar hoofdhuid te schrapen. Met veel gebrul en viezigheid tot gevolg. De babyhaartjes van Aron behandel ik met babyshampoo en een lotion speciaal voor babyhaartjes. Dat gaat redelijk, ik kam de berg nu zo uit zijn haar. Dat moet ook wel, want over een paar weken komt de kapster en dan vind ik het wel zo fris als de berg uit de babyhaartjes verdwenen is!

The following two tabs change content below.

Stephanie

Laatste berichten van Stephanie (toon alles)

Meer Blog