Connect
To Top

Bijzonder babynieuws! Geboorte tweeling met 7 weken verschil

Een kersverse moeder uit Roemenië had niet verwacht dat haar bevalling totaal anders dan normaal zou lopen. Haar tweeling werd niet tegelijk geboren meld het AD. Haar eerste kindje kwam twee maanden te vroeg en pas na zeven weken kwam het tweede meisje ter wereld.

Baby tweeling

Een tweelingzwangerschap is anders dan een normale zwangerschap van een eenling baby. Je lichaam vraagt veel meer als er een tweeling op komst is. Ook de groei is anders. Maar de manier waarop deze zwangerschap en bevalling is gegaan, komt bijna niet voor.

Een 41-jarige moeder beviel november vorig jaar van haar eerste dochter. Haar tweede dochter vond het nog wel fijn daar in mama’s buik. Dus bleven haar weeën na de eerste uit. Heel bijzonder. De artsen begrijpen tot op de dag van vandaag nog steeds niet waarom. Zij adviseerde om haar tweede kindje te laten zitten. In principe heeft een twee-eiige tweeling twee vruchtzakken en twee placenta’s. Ze kunnen wel met elkaar vergroeien. Dit was hier waarschijnlijk niet het geval waardoor ze de tweede babytweeling konden laten zitten.

Zeven weken later in januari dit jaar was het zover. Daar werd de tweede tweeling precies op tijd geboren doormiddel van een keizersnede. Beide baby’s maken het goed! En mama, die zal nu vast heel erg gelukkig zijn!

Bron: AD.nl

Meer Blog