Connect
To Top

De GroeiGids en GroeiApp

Veel mama’s en papa’s maken er gebruik van: de GroeiGids. Het is het enige product in Nederland dat voor ouders de gehele periode van kinderwens tot en met de puberteit in kaart brengt met informatie over opgroeien en opvoeden. Via de GroeiGids, website en GroeiApp ontvangen ouders betrouwbare informatie over de periode van kinderwens, de zwangerschap, kraamtijd en over de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van hun kind. Erg handig!

de GroeiAppDe GroeiApp
Naast de boekjes beschikt de GroeiGids ook over een website met nog heel veel meer informatie voor alle ouders. Ook is er een gratis GroeiApp beschikbaar. Via de app houden (aanstaande) ouders de groei en ontwikkeling van hun kind bij. Alle mijlpalen, van de eerste echo tot het eerste lachje, kunnen makkelijk worden ingevoerd en gedeeld met vrienden en familie. Door het toevoegen van foto’s en filmpjes creëren ouders een prachtige herinnering voor later. Sinds de GroeiApp van start ging is het aantal gebruikers gegroeid tot maar liefst 60.000.

De GroeiApp baby

In de GroeiApp kun je makkelijk de groeicurves bekijken. Natuurlijk is er ook ruimte voor het bijhouden van kinderziektes en vaccinatiegegevens. Zo hebben ouders alle belangrijke gegevens altijd bij de hand. Een moeder vertelt: “Ik ben heel blij met de GroeiApp! Vooral toen ik in de eerste maanden elke week ging wegen bij het consultatiebureau”. Zo verbindt deze handige tool ouders met de jeugdgezondheidszorg. Dit jaar wordt het bovendien mogelijk voor ouders om groeigegevens en vaccinatieoverzichten van hun kind rechtstreeks in te laden in de app.

De GroeiGids boekjes

Betrouwbare informatie
De app heeft naast een hoge fun factor ook een belangrijke informatiefunctie. Ouders ontvangen korte berichten passend bij de duur van de zwangerschap of de leeftijd van hun kind. Zo zijn ze optimaal geïnformeerd over thema’s als gezondheid en veiligheid. Bovendien kunnen zij bij vragen zelf makkelijk doorklikken naar betrouwbare informatie over gezond opgroeien en opvoeden. De GroeiGids werkt hiervoor nauw samen met StichtingOpvoeden.nl. Deze stichting heeft vanuit het Ministerie van Volksgezondheid en Sport de opdracht gekregen een databank te beheren met betrouwbare informatie voor ouders en opvoeders.

Meer informatie is te vinden op www.groeigids.nl en te volgen op Twitter en Facebook.

Meer Blog