Connect
To Top

Eerste baby tandjes

Dinsdagmiddag 15.00 uur, ik haal Aron uit bed na zijn middagslaapje. Voor de derde keer deze week heeft hij knalrode warme wangetjes en een vieze, zurige poepluier. Ineens bedenk ik me dat hij – met zijn ruim 8 maanden – wel eens last zou kunnen hebben van zijn eerste baby tandjes!

Eerste baby tandjes

Zodra ik hem uit zijn slaapzakje heb gewurmd, probeer ik voorzichtig in zijn mondje te kijken. Helaas laat zoonlief dit niet zonder slag of stoot toe en een jengelend huiltje maakt al snel plaats voor een oorverdovend gebrul. ‘Oké, oké, mama kijkt later wel naar je mondje, het is eerst tijd voor een flesje thee’. Nadat Aron wat gedronken heeft laat hij me toch een brede smile zien en ja hoor, in zijn onderkaakje prijken twee spierwitte ribbeltjes, nét boven het tandvlees. Twéé baby tandjes tegelijk nog wel, arm kind…

Doorboord tandvlees
Bij de andere twee kids ging dit wel iets anders. Zo had de middelste 1 baby tand bij haar eerste verjaardag en zo ging het gestaag tand voor tand door en de oudste heeft er helemaal nooit last van gehad. Het was dan ook elke keer een verrassing als we weer een nieuwe tand ontdekten in zijn mond.

Maar bij Aron kan ik echt merken dat hij last heeft. Want nu de eerste baby tandjes door zijn, begint de rest ook naar boven te kruipen. Zijn hele mond is rood en overal zie je baby tandjes die onderweg zijn. En ik heb met hem te doen, want het ziet er ook heel erg pijnlijk uit. Als ik naar zijn onderste snijtanden kijk zie ik ze met grof geweld zijn tandvlees doorboren. Au!

Prodent smile
Ook later deze week toen we thuiskwamen van school legde ik hem in bed met 39 graden koorts. Baby tand nummer vier leek door te komen en inderdaad, de volgende ochtend was hij weer een tandje rijker. Van helemaal geen tanden naar opeens 4 tanden tegelijk! Wie weet heeft hij op zijn verjaardag wel een hele ‘prodent smile’! Al vind ik het nu wel even genoeg geweest aangezien hij steeds zo’n last heeft. We laten de tandenborstel ook nog maar heel eventjes in de kast…

Het staat hem wel heel schattig die baby tandjes. Vooral omdat de twee onderste snijtandjes nu heel erg zichtbaar worden als hij lacht. ‘Prince charming’!

The following two tabs change content below.

Stephanie

Laatste berichten van Stephanie (toon alles)

Meer Blog