Connect
To Top

Tijdens het slapen slaan baby’s beter informatie op

Elke dag leert je kleintje er weer een aantal nieuwe dingen bij. Was je net leuk gezellig samen aan het spelen? Of las je net een verhaaltje uit een boekje voor? Goed bezig! Het zijn allemaal kleine leermomentjes.

Tijdens het slapen slaan baby's beter informatie op

Op het moment dat je dit berichtje leest, zal je kleine vast even lekker een dutje aan het doen zijn. Dat komt goed van pas, want wist je dat baby’s al die nieuwe leermomentjes beter opslaan als ze meteen daarna een dutje doen? Volgens Nu.nl staat dit in een wetenschappelijk tijdschrift wat is uitgezocht door Duitse onderzoekers.

Tijdens een dutje worden alle herinneringen waarschijnlijk beter verwerkt en opgeslagen. Eigenlijk is het verwerken van informatie ook bij onszelf het geval. Mocht je dat nog niet weten. Tijdens deze slaap momenten verwerken onze hersenen alles wat we die dag hebben meegemaakt. Alles wordt als het ware op een rijtje gezet en verwerkt. Baby’s die zes tot twaalf maanden oud zijn, kunnen beter na zo’n slaapje iets herinneren en nadoen. Baby’s die na een leermoment niet meteen gaan slapen, verliezen volgens de onderzoekers wellicht bepaalde informatie. Of dat echt zo is, moet nog onderzocht worden.

Tijdens het onderzoek werden aan diverse baby’s voor gedaan hoe ze de handschoenen bij een knuffelbeest konden uitrekken. De baby’s die daarna een dutje van ongeveer een halfuur of meer deden, konden zelf daarna de handschoenen gemakkelijk uitrekken. Voor baby’s die niet geslapen hadden, was dit erg lastig.

Dus alle mama’s en papa’s, neem er je voordeel uit! Voor het slapengaan altijd even een stukje voorlezen. De kans is groot dat je kleintje het dan beter onthoudt!

Bron: Nu.nl

Meer Blog