Connect
To Top

Eerste kind vaak ‘duurder’ dan verwacht

Kinderen zijn duur. Ze vullen alleen al talloze vuilniscontainers met vieze luiers. En van de lege potjes babyvoeding kun je een kasteel bouwen. Oh, en dan willen ze ook nog een mooie fiets. Veel ouders verkijken zich op de kosten die een kind met zich meebrengt. Vooral het eerste jaar is zwaar, blijkt uit onderzoek van een grote Britse bank.

Moeders die voor het eerst een kind krijgen, schrikken vooral van de kosten van de kinderopvang. Bijna een kwart van de ondervraagde vrouwen had geen rekening gehouden met de hoge kosten van een kinderdagverblijf. De kosten van een crèche kunnen in Nederland al gauw oplopen tot acht euro per uur.

Vooral gezinnen met een laag inkomen zijn niet goed voorbereid op de kosten van luiers. In sommige gevallen moet er daarom gesneden worden in noodzakelijk uitgaven. Eén op de tien moeders zegt dat ze bezuinigt op het eten en de verwarming een graadje lager zet.

Voor sommige moeders is geld lenen noodzakelijke om rond te komen. Iets meer dan tien procent van de Britse moeders gaf aan alleen op die manier alle kosten te kunnen dekken.

Gelukkig geeft een baby ook heel veel liefde: iets wat niet in geld is uit te drukken. Bovendien lijkt vooral het eerste jaar financieel zwaar te zijn. Benieuwd hoe jij het eerste jaar gemakkelijk geld kunt besparen? Hier lees je zes handige besparingstips.

Meer Blog