Connect
To Top

Geboren baby’s in de winter kruipen eerder

Wist je dat uit onderzoek is aangetoond dat baby’s die in de winter worden geboren, eerder met kruipen beginnen dan baby’s die in de zomer worden geboren?

Tijdens een onderzoek van zo’n 50 baby’s blijkt dat winterbaby’s ongeveer vijf weken eerder beginnen met kruipen. Zo heeft een buitenlands onderzoeksteam een groep geboren baby’s tussen juni en november en tussen december en mei in huis geobserveerd. Totdat daar het moment kwam dat ze allemaal gingen kruipen.

Na gemiddeld 30 weken begonnen baby’s die in de winter waren geboren al met kruipen. Alle baby’s die in de zomer waren geboren begonnen dit pas bij 35 weken.

Vijf weken eerder is een groot verschil. Hoe dat komt? Volgens de onderzoekers beginnen winterbaby’s te kruipen in de zomermaanden. In de zomer is er meer daglicht waardoor baby’s meer actief zijn. Ze liggen dan meer op hun buik en brengen dan meer tijd door op de vloer. Het leren kruipen zal een baby dan eerder onder de knie krijgen.

Wel gaven de onderzoekers aan dat het onderzoek alleen is gevonden in Israël. In de zomer en winter zijn daar de huizen wel anders dan bij ons. In landen waar de woonomgeving het gehele jaar hetzelfde is, door bijvoorbeeld de verwarming, werd namelijk geen verschil gevonden.

Bron: Metronieuws.nl

Meer Blog