Connect
To Top

Hoe je Sinterklaas viert met baby’s en peuters

Als jouw kindje niet de eerste is, staat sinterklaas vieren vast al op de planning. Is jouw uk pas net geboren of is hij/zij nog maar een dreumes? Dan lijkt het schoentje zetten en pakjesavond misschien een beetje overbodig… Je kind krijgt hier toch niets van mee? Toch kan sinterklaas vieren met een kleine baby echt heel leuk zijn! Lees hoe je van sinterklaas met jouw baby, dreumes of peuter een gezellig periode maakt.

Hoe je Sinterklaas viert met baby’s en peuters

Baby’s & Sinterklaas

Vooral kleine baby’s krijgen niet veel mee van het hele sinterklaasgebeuren. Ze liggen vrijwel de hele tijd te slapen en kunnen pakjes zelf nog niet openmaken. De babyschoen zetten? Alsof daar iets in past… Toch kan sinterklaas vieren met baby’s net zoals bij peuters super leuk zijn. 6 tips om je sinterklaasfeest met je kleintje nooit meer te vergeten:

1. Het schoentje zetten
De schoen zetten doe je niet perse voor je kindje. Als je baby nog een ouder broertje of zusje heeft, zet je automatisch ook het babyschoentje, want het zou raar zijn als het jongere broertje of zusje niets van de Sint krijgt. Hij of zij heeft in die paar weken of maanden echt nog niets gedaan wat stout was…

Is jouw uk of dreumes de eerste? Dan is het ook leuk om het schoentje al te zetten. Je kunt je partner via deze weg leuk verrassen. Zet de schoen van je partner én die van jouw uk bij de openhaard of in de gang en doe in beide een kleinigheidje. Als je man of vrouw opstaat en erbij uitkomt is dat altijd een leuke verrassing! En jij scoort er altijd punten mee! Wie weet waar de Sint jou later blij mee maakt…

2. Sinterklaas surprise voor je baby of uk
Sinterklaas vieren met baby’s of peuters is heel anders dan sinterklaas vieren met oudere kids. Met oudere kids kruip je gezellig samen achter de buis, speel je de hele avond spelletjes of trek je van tevoren lootjes om surprises voor elkaar te maken. Een baby kan niets maken, maar jij kunt wel een leuke sinterklaas surprise voor jouw baby, dreumes of peuter maken!

Maak bijvoorbeeld voor peuters een auto of lievelingsdier van karton. Voor baby’s en dreumesen is het leuk om een grote doos te verpakken en daar kleine cadeaus in te verstoppen. Zo kan het kind zelf op zoek gaan naar de cadeautjes. Vul de doos met bergen papier: alleen dat vinden ze al enorm leuk om mee te spelen.

Hoe je Sinterklaas viert met baby’s en peuters 2

3. Een gedichtje voor later
Bij sinterklaas met baby’s of peuters hoort óók een gedichtje! Maak een gedichtje, waarin je allerlei leuke gebeurtenissen van de afgelopen tijd vertelt. Bewaar het gedichtje en plaats het in het fotoboek bij de sinterklaas foto’s. Leuk om later terug te lezen.

4. Gezond snoepgoed voor kleintjes
Snoepen is natuurlijk niet zo gezond. Een klein lichaampje krijgt met enkele spekjes, chocolaatjes, pepernoten of iets anders al super veel suiker binnen. Dat kan gezonder! Vul voor jouw sinterklaasfeest met peuters een schaal met gezond snoepgoed: kleine worteltjes, druiven, rozijntjes, banaan en/of gedroogde appel of mango. Wedden dat jouw uk daar lekker op sabbelt gedurende sinterklaasavond?!

5. Kennismaken met Sint en Piet
Als je Sint en Piet op bezoek krijgt, vergeet dan niet te filmen. Ieder kind reageert anders op sinterklaas, maar het is hoe dan ook leuk om later met of zonder je zoon of dochter terug te kijken!

6. Welke cadeaus geef je?
Eigenlijk maakt het niet veel uit wat je met sinterklaas inpakt voor baby’s en peuters. Baby’s krijgen er zelf niet veel van mee, dus dan geef je eigenlijk meer jezelf of jouw partner een cadeau. En peuters hebben al genoeg plezier met het uitpakken en spelen met het cadeaupapier. Wees daar dan ook niet al te zuinig mee.

Vier je sinterklaas met peuters? Ga dan voor grote cadeaus (of kleinere cadeaus in grotere dozen). Daar zijn peuters dol op! Hoe groter, hoe beter en hoe meer papier er vanaf komt. Maak bijvoorbeeld de zoek-box van tip 2 of pak cadeaus met meerdere lagen cadeaupapier in. Leuke cadeau ideeën opdoen? Kijk daarvoor hier.

Hoe vier jij Sinterklaas met je baby, dreumes of peuter? Deel je leukste ideeën met onze andere lezers!

The following two tabs change content below.

Meer Blog