Connect
To Top

Mama Lisette en haar zoontje testen de VTech Rijd & Leer Motorfiets

De Rijd & Leer Motorfiets. Een super leuk speelgoeditem dat VTech sinds kort heeft toegevoegd in haar babylijn. Een stoere motorfiets speciaal voor peuters van 1,5 tot 3 jaar. Leren, ontdekken en steeds behendiger worden begint al op babyleeftijd. VTech weet hier alles van en ontwikkelt speelgoed dat precies de uitdaging biedt om kleintjes in elke ontwikkelingsfase te prikkelen.

Review Rijd & Leer Motorfiets VTech 3

Bij Babystraatje.nl waren we erg benieuwd naar deze nieuwe Rijd & Leer Motorfiets. Van VTech mochten we de motorfiets daarom dan ook laten testen. We vroegen Mama Lisette en haar zoontje van 1,5 jaar. Hoe dit nieuwe speelgoeditem van VTech beviel, lees je hieronder.

Mijn eerste indruk
Toen Babystraatje.nl mij de nieuwe Rijd & Leer Motorfiets van VTech op een plaatje liet zien, was ik gelijk al enthousiast. Ik kon niet wachten om hem samen met mijn zoontje te gaan testen. VTech is bij ons al een bekende in huis en dus wist ik al wat ik ongeveer kon verwachten. Zo rond Sinterklaas vorig jaar kreeg mijn zoontje al zijn eerste speelgoed van VTech. Tot op de dag van vandaag is hij er helemaal dol op. Hij kan er zoveel plezier mee hebben. Hoe dat komt? Ik denk vooral door het vrolijke speelgoed met leuke geluidjes, liedjes en muziekjes dat wel op elk VTech speelgoed terug is te vinden.

Review Rijd & Leer Motorfiets VTech 14

Uitpakken van de doos
De Rijd & Leer Motorfiets werd geleverd in een mooie grote doos. Mijn zoontje was daarom dan ook gelijk nieuwsgierig terwijl we de doos nog niet eens hadden opengemaakt. Omdat het natuurlijk niet om de doos gaat, hoewel er een hoop handige informatie op staat, kon mijn zoontje haast niet wachten totdat hij open mocht. En dus had ik binnen 1 minuut alle losse onderdelen uit de doos: het zitgedeelte met het voorwiel, de twee achterwielen en het stuur. Bij veel speelgoed is het vaak even zoeken hoe het één en ander in elkaar gezet moet worden. Maar hier was het erg gemakkelijk. Op de onderkant van het zitgedeelte stond precies aangegeven hoe je de achterwielen erop kon klikken. Want het leuke aan deze Rijd & Leer Motorfiets, is dat je kunt kiezen voor een driewieler of een motorfiets. Wil je een motorfiets, dan kun je de twee wielen tegen elkaar aan plaatsen. Wil je een driewieler, dan plaats je de twee achterwielen van elkaar af. Wij kozen voor de driewieler. Dat geeft nog wat meer steun. Later zou je de achterwielen kunnen omzetten zodat het meer op een fiets zonder zijwieltjes gaat lijken. Nadat we ook het stuur op de motorfiets hadden geklikt, de bijgeleverde stickers erop hadden geplakt, was de Rijd & Leer Motorfiets binnen 4 minuten gereed voor gebruik. Al met al dus heel makkelijk om in elkaar te zetten.

Review Rijd & Leer Motorfiets VTech 5
Review Rijd & Leer Motorfiets VTech 12
Review Rijd & Leer Motorfiets VTech 11
de Rijd & Leer Motorfiets van VTech
Review Rijd & Leer Motorfiets VTech 9
Review Rijd & Leer Motorfiets VTech 10
Verkennen
Al vrij snel zag ik een smile tevoorschijn komen op het gezichtje van mijn zoontje. Wel nog eerst samen met mama kijken en daarna er voorzichtig even omheen lopen. Alles verkennen. Even de kat uit de boom kijken. Ik merk dat vaak, iets wat nieuw is moet eerst even bij hem wennen. Na wat wachten en toekijken kwamen daar dan de eerste brabbeltjes: Wroem… Wroem…! Autu! Autu! Grappig dat hij dat al vrij snel zei, want hij zegt dat eigenlijk alleen als we het over de grote auto van papa en mama hebben. Ik besluit om zelf even wat toetsen aan te raken op het grote stuur. VTech noemt dit zelf het activiteitenpaneel. Daarop zitten toetsen, kleuren, vormen, liedjes, lichteffecten en een activiteitensensor. En ja! Dat is helemaal interessant! Mijn zoontje stapt gelijk dichter naar de Rijd & Leer Motorfiets en begint ook alle knopjes en lichtjes aan te raken.

Review Rijd & Leer Motorfiets VTech
Review Rijd & Leer Motorfiets VTech 13
Review Rijd & Leer Motorfiets VTech 6

Op de motorfiets
Heel geconcentreerd gaat hij alle toetsen af en ik zie hem kijken en luisteren naar alle kleuren, lichtjes, vormen, liedjes en geluidjes. Dat heeft hij ook bij ander speelgoed van VTech, heel gefocust in zijn eigen wereldje goed kijken en luisteren naar wat er gebeurt. Het zijn eigenlijk een soort leermomentjes. Deze motorfiets is trouwens ook ontwikkelt om te leren. Na een tijdje is het opeens even klaar. Ik besluit hem dan op het zitje van de Rijd & Leer Motorfiets te zetten. Want zelf erop stappen doet hij nog niet. Het is eerst nog een beetje spannend, maar al snel heel vertrouwd. Helemaal word het leuk als ik hem duwend door de kamer heen rijd. Met een grote smile zie ik hem genieten. Wroem! Wroem! De motorfiets zelf vooruit krijgen was eerst nog lastig. Hij begreep nog niet helemaal dat je moest afzetten met je benen. Inmiddels weet hij niet beter en rijd nu dagelijks door de hele huiskamer heen! Het opstappen gaat, nadat hij dit door had, al vanaf het begin heel erg gemakkelijk. Vooral ook omdat de motorfiets niet te hoog is.

Review Rijd & Leer Motorfiets VTech 4
Review Rijd & Leer Motorfiets VTech 2

De geluidjes en mogelijkheden van het stuur
Op het stuur gedeelte, ook dus wel het activiteitenpaneel genoemd, zitten bij de Rijd & Leer Motorfiets alle toetsen, kleuren, vormen, liedjes, lichteffecten met activiteitensensor. Dit heeft VTech leuk gemaakt. Het is op deze manier echt een stoere motordashboard. Zo zijn er verschillende toetsen die bij een aantal ook nog eens licht en geluid geven. Zo kun je op de knipperende pijltjestoetsen drukken voor links en rechtsaf (net zoals een echt knipperlicht). Heb je 3 vormentoetsen voor een echte toeter en melodietjes over de motorhelm en handschoenen. Met de snelheidsmeter kun je aangeven welke leuke geluiden en melodietjes je wilt horen en is er een sleutel die je kunt omdraaien voor muziek of een motorgeluid om juist te gaan rijden. Bij mijn zoontje is de uitgebreide motorstuur tot nu toe het leukste. Hij kan zich echt vermaken met alles wat daar gebeurt. Zowel de melodietjes als gezongen liedjes vind hij helemaal leuk. Ook de stem die hem toespreekt kan hij uren opnieuw beluisteren. Handig is trouwens wel dat er voor mama en papa een aan, uit en volume knop op zit. Want de hele dag al die geluidjes is ook weer te veel van het goede.

Review Rijd & Leer Motorfiets VTech 7

Conclusie
De conclusie van deze nieuwe VTech Rijd & Leer Motorfiets is wat ons betreft heel positief. Voor mijn zoontje is dit echt leuk speelgoed waar hij graag mee speelt en ook nog eens van leert. Zoals ik al beschreef is het stuur vol met toetsen, lichtjes en geluiden een hele goede toevoeging. Dit maakt de hele motorfiets meteen een stuk leuker. Daarnaast is het ook fijn dat deze motorfiets meegroeit en dus tot een leeftijd van 3 jaar te gebruiken is. Dat meegroeien is mogelijk door het kunnen verstellen van het stuur en de wielen (drie- of tweewieler). Al met al is de VTech Rijd & Leer Motorfiets een echte aanrader die hier dagelijks in huis wordt gebruikt!

De VTech Rijd & Leer Motorfiets is o.a. verkrijgbaar via wehkamp of bol.com. Je kunt ook voor verkoop- en productinfo terecht op www.vtechnl.com.

Review Rijd & Leer Motorfiets VTech 15
Review Rijd & Leer Motorfiets VTech 8

1 Reactie

Meer Blog