Connect
To Top

Zwemmen met een zwemluier

Ons hele gezin is dol op zwemmen. Als we gaan, gaat er ook een halve volksverhuizing aan vooraf: zwemkleding, handdoeken, zwemluier, speeltjes, eten, drinken enz. Alles gaat mee. We gaan dan ook meestal een flinke tijd zwemmen, een dag of dagdeel houden we het meestal wel vol. Stan heeft inmiddels zijn zwemdiploma en Elin dobbert prima zelf met zwembandjes om in het water.

baby zwembroekje

Aron krijgt een zwemluier aan en zit dan lekker te spatten in het pierenbadje. Heerlijk. Hoewel we onze kinderen toen ze nog niet zindelijk waren altijd trouw een zwemluier aandeden en doen, heb ik nooit echt het nut van die zwemluier ingezien. De afgelopen keer deed Aron hem zelf af in het bad en ik moet zeggen dat de zwemluier ook vrij makkelijk scheurt als ik Aron’s spekbeentjes er in probeer te wurmen. Maar goed, altijd een zwemluier dus.

Natte bende
De zwemluier die wij standaard gebruiken – omdat we er domweg een heel pak van hebben gekocht – is niet echt handig te noemen. Ik noemde eerder al dat de zwemluier al losscheurt nog voordat er überhaupt mee is gezwommen. Verder merken we ook elke keer dat de zwemluier zich helemaal vol zuigt met zwembadwater. Als Aron dan nog plast of poept, gaat dat erlangs. Helaas. De zwemluier heeft dan geen absorptievermogen meer over lijkt het. Ook al doen we er een zwembroekje overheen, dan nog is het nadien een natte bende. Gelukkig heeft Aron nog nooit noemenswaardige ongelukjes ín het zwembadwater gehad maar het zou zo maar kunnen gebeuren! Nee ik vind de huidige zwemluier niet de meest optimale en ik heb ook het gevoel dat iedereen hem voor de vorm omdoet bij zijn of haar kind. Maar wat moet je dan? Alternatieven zijn snel op. Alleen geen luier omdoen blijft over maar hoewel ik best van een uitdaging houd, sla ik deze liever over. We blijven de zwemluier trouw gebruiken maar mocht er een alternatieve zwemluier op de markt zijn die wél ruimte overhoudt voor waar de zwemluier voor bedoeld is dan houd ik mij aanbevolen!

The following two tabs change content below.

Stephanie

Laatste berichten van Stephanie (toon alles)

Meer Blog