Connect
To Top

Meike over haar dochtertje: Slaapperikelen

Dochterlief is in de war. Tenminste, zo zie ik dat wanneer ze voor de zoveelste keer wakker wordt midden in de nacht. Nee, Evie groeit, verandert en lijkt haar slaapritme aan te passen. Een nieuwe fase breekt aan. In de afgelopen tijd hadden we zo’n goed ritme te pakken. We leken een geoliede machine, ouders met ervaring en een planning om door een ringetje te halen.

Doorslapen

Vanaf ongeveer vijf maanden slaapt Evie door. Wij zijn echt verwend. Al tien maanden leggen wij Evie om 19.00 uur in bed en komt ze er tussen 6.00 uur en 7.00 uur uit. Wij hebben wat dat betreft niets te klagen. Nu heeft Evie een sprongetje gehad en hierdoor is haar slaapritme compleet in de war. Oftewel slaapperikelen.

Meike over haar dochter Slaapperikelen

Afgelopen weken stonden in het teken van ritme zoeken. De ene dag sliep ze één keer en de volgende dag twee keer. Daarbij werd ze ook in de nacht een aantal keren wakker. Even knuffelen en weer terug naar bed. De ene keer met meer succes dan de andere keer. Regelmatig lag ze tussen ons in, omdat ze met geen mogelijkheid terug naar bed wilde.

Inmiddels lijkt de rust langzamerhand weer terug te keren. Ze heeft besloten dat ze nog maar één slaapje per dag nodig heeft. Hoewel ze dan in de ochtend nog behoorlijk moet vechten tegen de slaap lijkt het wel te werken. Ook in de nachten is Evie veel rustiger. Wij kunnen weer tot rust komen en wennen aan het nieuwe ritme.

The following two tabs change content below.

Jekindjedoethetzo.nl - Door: Meike

Laatste berichten van Jekindjedoethetzo.nl - Door: Meike (toon alles)

Meer Blog