Connect
To Top

Webshop ebzo: Unieke stoere en hippe kinderkleding handgemaakt

Er zijn heel wat leuke webwinkeltjes die een uniek product met eigen hand maken. Wekelijks stellen we daarom dan ook met veel plezier een ‘handmade’ webshop aan je voor. Vandaag is het tijd voor webshop ebzo, opgericht door de 28-jarige Kim Swemmer uit Spijkenisse. Officieel is ze grafisch vormgever en heeft samen met haar partner al bijna 9 jaar een internet- en reclamebureau genaamd =ontworpen. Op 13 september 2013 is Kim mama geworden van Seb. Het allerliefste mannetje dat er is! Webshop ebzo bestaat nog maar net. We waren daarom dan ook erg benieuwd en stelde Kim een aantal vragen.

Unieke stoere en hippe kinderkleding handgemaakt 1

Wat is ebzo voor webshop?
ebzo is een webshop met allemaal unieke stoere en hippe kinderkleding. Uniek omdat we op dit moment van elk artikel slechts één maat op voorraad hebben. Ik beheer de webshop, ontwerp de collectie en bedenk de prints. Maar ik krijg uiteraard wel hulp. Samen met mijn moeder zet ik de kleding in elkaar – echt handgemaakt dus. En mijn partner bedrukt de kleding. Hij is heel secuur, iets wat met zeefdrukken echt nodig is dus hij vind dit heel gaaf om te doen.

Hoe is ebzo ontstaan?
Mijn moeder maakt al een aantal jaar kleding. Ze wilde ook een webshop beginnen (met wat aanmoediging van ons). Maar het ondernemen zelf vond ze uiteindelijk helemaal niks. Toen heb ik besloten ermee door te gaan en het eigen te maken. Alleen kinderkleding bijvoorbeeld, omdat daar mijn interesse nu ligt. Vervolgens zat ik bijna elke dag met mijn moeder patronen te tekenen en shirtjes en broekjes te testen. Die arme Seb heeft heel wat moeten passen. Gelukkig vond hij het niet erg. We zijn 3 juli dit jaar online gegaan met onze site. We bestaan dus pas net, maar het enthousiasme van de mensen om me heen is fantastisch. Ik krijg zoveel toffe reacties. Dat zorgt voor veel energie.

Is alle kleding handgemaakt?
Ja, we maken alles zelf. We struinen de stoffenmarkten en -beurzen af voor de mooiste stoffen. Daarna worden de stoffen gewassen, zodat de kleding niet na één keer wassen krimpt. Dan begint het knippen in de verschillende maten. Het leukste is nog wel het ontwerpen van de illustraties die we ook zelf op de shirt zeefdrukken. Als laatste zetten we alles in elkaar en kan het met trots worden gedragen.

Hoe ben je bij deze kledingstijl gekomen?
Ik ben nu bijna 2 jaar mama en vind het zo leuk om kleren voor Seb te kopen. Het viel me alleen wel op dat wat ik leuk vind voor de kleintjes (bijna) nergens te krijgen is. Eigenlijk gewoon volwassen kleding maar dan in het klein – Zara is hier wel een uitzondering op. Zo zul je bij ons bijvoorbeeld geen strikjes en dergelijke vinden. Het moet wel stoer zijn.

Unieke stoere en hippe kinderkleding handgemaakt 4

Wat is het leukste om te maken?
We maken nu 2 producten: shirtjes en broekjes. Op het harembroekje ben ik wel het meest trots. We hebben dit patroon zo vaak moeten vermaken omdat we het toch net iets anders wilde: lagere tailleband, langere pijp, noem maar op. Ik ben helemaal tevreden met het broekje zoals deze nu is. Ik merk dat de shirts het beste gaan, waarschijnlijk komt dit door de unieke prints.

Zijn de producten van ebzo alleen online verkrijgbaar?
Op dit moment zijn we alleen online verkrijgbaar, wel heb ik me ingeschreven voor de Swan Market in Rotterdam. Ook wil ik in de toekomst graag kijken naar mogelijkheden van een pop-up store, zodat we ook in de stad te vinden zijn.

Wat zijn je toekomst plannen voor ebzo?
In augustus gaan we weer op pad voor de herfst/winter collectie en daar kijk ik enorm naar uit. Stoffen zoeken en hier weer de leukste dingen mee maken. We zijn al bezig met patronen voor sweaters en longsleeves, maar ook toffe slabbetjes met prints. Verder heb ik van veel moeders al gehoord dat ze graag grotere maten willen. Nu hebben we maat 62 tot en met 92, maar dat willen we uitbreiden met 98 en 104.

Benieuwd naar meer en de webshop van ebzo? Kijk dan eens op: www.ebzo.nl

Unieke stoere en hippe kinderkleding handgemaakt 2
Unieke stoere en hippe kinderkleding handgemaakt 5
Unieke stoere en hippe kinderkleding handgemaakt 6
Unieke stoere en hippe kinderkleding handgemaakt 3
Unieke stoere en hippe kinderkleding handgemaakt 7
Unieke stoere en hippe kinderkleding handgemaakt 8
Unieke stoere en hippe kinderkleding handgemaakt 9
Unieke stoere en hippe kinderkleding handgemaakt 10

Meer Blog