Connect
To Top

Zwanger & 100% alcoholvrij

Alcohol en zwangerschap gaan niet samen. Toch blijft naar schatting zo’n 35-50% van de vrouwen in Nederland af en toe alcohol drinken als ze zwanger zijn. Om dit onderwerp onder de aandacht te brengen heeft Kennisinstituut Bier het mini-magazine ‘Zwanger & 100% alcoholvrij – hoe doe je dat?’ ontwikkeld.

Zwanger & alcoholvrij

De redenen waarom sommige zwangere vrouwen alcohol blijven drinken zijn verschillend. Ze denken dat een glaasje zo nu en dan geen kwaad kan. Of dat alcohol, als er nog geen placenta is aangelegd, niet bij de baby komt. Ook weten ze soms niet goed wat ze als alternatief voor een wijntje of een biertje kunnen drinken. Al deze onderwerpen komen aan bod in het mini-magazine.

In de vraagrubriek beantwoordt verloskundige, vrouwencoach en schrijfster van het boek ‘perfecte moeders bestaan niet’, Diana Koster, veelgestelde vragen. Ook acteur, presentator, zanger en schrijver van boeken over het vaderschap, Bastiaan Ragas, heeft een column geschreven in het magazine. Daarnaast is het mini-magazine ontwikkeld met hulp van diverse zwangeren en professionals, waaronder de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG). Het is zoveel mogelijk gebaseerd op wetenschappelijke informatie.

Wie benieuwd is naar het mini-magazine vindt meer informatie op de website van Kennisinstituut Bier. Het is ook mogelijk om daar het magazine online te lezen.

Zwanger & alcoholvrij 2

 

Meer Blog