Connect
To Top

Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable moms

Op Babystraatje.nl geven we heel graag aandacht aan unieke merken en webshops. Ook Bebi Amsterdam behoort daar zeker bij. Een prachtig merk dat speenkoorden ontwerpt voor fashionable moms. Daarnaast heeft Bebi Amsterdam ook prachtige modeaccessoires voor moeder en kind. Omdat we erg enthousiast zijn hebben we vandaag een exclusief interview met de eigenaressen Lidewij en Sanne.

Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable moms 3Locatie: Kleintjes in Amsterdam / Fotografie: Christel Don

Vertel, wie zijn jullie?
Lidewij: Ik ben Lidewij en ik ben 25 jaar. Ik woon samen met Ali en ben moeder van Nena. Ik ben jurist en mede-eigenaar van Bebi Amsterdam.
Sanne: Ik ben Sanne, ook 25 jaar. Ik woon samen met Alvaro in Landsmeer. Van beroep ben ik grafisch ontwerper en mede-eigenaar van Bebi Amsterdam.

Wat is Bebi Amsterdam voor merk?
Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable moms. Moeders die van een speenkoord een mooi accessoire willen maken. Naast speenkoorden ontwerpt Bebi Amsterdam ook andere modeaccessoires, voor moeder en kind. Bebi Amsterdam is een registered trademark, met een eigen webshop en officiële verkooppunten.

Hoe is Bebi Amsterdam ontstaan?
Sanne: Bebi Amsterdam is opgericht vlak na de geboorte van Nena. Lidewij ontdekte dat er weinig écht leuke speenkoorden te koop waren, tenminste niet zoals zij het voor ogen had. We zijn allebei gek op mode en musthaves en hebben een heel uitgesproken mening over wat mooi is.
Lidewij: Voor mij lag het voor de hand om samen met Sanne aan de slag te gaan. In juni 2014
verscheen de eerste collectie. Dat is nu meer dan een jaar geleden.

Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable moms 2Eigenaresse Carmen van Kleintjes Amsterdam / Fotografie: Christel Don

Hoe zijn jullie op de naam Bebi Amsterdam gekomen?
Lidewij: Ik houd van korte namen. Ik vind Bebi lief, maar ook krachtig. Eigenlijk koos Sanne voor de toevoeging Amsterdam. De naam was nog beschikbaar bij de Kamer van Koophandel, en in het merknamenregister.
Sanne: We zijn allebei ras-Amsterdammers. Amsterdam is de stad waar ons bedrijf geboren is.
Lidewij: Amsterdam geeft ons energie. Mensen zijn direct en denken in mogelijkheden. Dat past bij ons.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Sanne: Lidewij en ik zijn al zo’n 10 jaar vriendinnen. We leerden elkaar kennen op de middelbare school. In het tweede of derde leerjaar kwamen we bij elkaar in de klas, en het was direct raak. Dikke mik, we gierden het uit van het lachen. Ook spraken we over het beginnen van een bedrijf.
Lidewij: Onze vriendschap is bij het ondernemen een groot voordeel. Onze vriendschap kenmerkt zich door het vele lachen, de goede gesprekken en de eerlijkheid. We houden elkaar scherp, en gaan voor het beste resultaat. Bij het geven van feedback, sparen we elkaar niet. Zit ons iets dwars, dan geven we dat direct aan. Het voorkomt grote ruzies.

Hoe verdelen jullie het werk? Wie is er zo creatief?
Lidewij: We kennen onze sterktes en zwaktes. Sanne is een chaoot, maar ontzettend creatief. Ze ontwerpt onze collecties, is verantwoordelijk voor de fotoshoots, ons lookbook en alle andere beelden.
Sanne: Lidewij is een keiharde werker. Ze bijt zich vast in wat ze doet. Ze beheert onze mail,
onderhoudt contact met onze verkooppunten, stelt algemene voorwaarden en andere contracten op, en houdt toezicht op de kwaliteit tijdens de productie.

Ieder voor- en najaar verschijnt er een nieuwe collectie. Hoe komt een collectie tot stand?
Sanne: Het ontstaan van een nieuwe collectie speenkoorden begint bij het schetsen. Tijdens het schetsen gaan alle remmen los. Niets is te gek, alle ideeën worden gevisualiseerd. We houden bij het ontwerpen altijd rekening met de laatste trends. Na het schetsen bekijken we samen de mogelijkheden en komen we vaak tot de conclusie dat we iets moeten downgraden. We moeten rekening houden met veiligheidsnormen. Voor onze kralen hebben we een vaste leverancier. Stof kopen we zelf in en laten we met ons ontwerp bedrukken.
Lidewij: Een schets komt tot leven in drie stappen. Van een schets maken we eerst een prototype. Zo’n prototype hangt met draadjes aan elkaar, maar geeft een goed beeld van of iets leuk is, of niet. Aan de hand van het prototype kiezen we de juiste materialen uit. Vervolgens geven we ons atelier opdracht, en ontvangen we samples. Een sample is de eerste versie van een eindproduct. Op basis van de samples geven we ons atelier feedback, en we gebruiken de samples bij de fotoshoot. Als de productie daadwerkelijk in gang is gezet, gaan we zo nu en dan langs bij het atelier voor een kwailiteitscontrole.

Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable momsLocatie: Kleintjes in Amsterdam / Fotografie: Christel Don

Is zo’n speenkoord wel veilig?
Lidewij: Goede vraag! Er zijn veel onveilige speenkoorden in omloop. De speenkoorden zijn te lang, en kindjes kunnen in het koord verstrengeld raken. De lengte van onze speenkoorden voldoet aan de Europese veiligheidsnorm. Ook testen we onze speenkoorden op stevigheid. Het speenkoord mag niet breken of scheuren onder vastgestelde krachten. Ieder speenkoord wordt geleverd met een duidelijke veiligheidsinstructie. Speenkoord mee in bed? Dat is bijvoorbeeld niet verstandig.

Kunnen klanten hun speenkoord ook laten personaliseren?
Sanne: Op vier speenkoorden kan een naam naar keuze worden gegraveerd. Het gaat om de speenkoorden Noi, Joi, Rebel en Blush. Je vindt ze in onze webshop.
Lidewij: Speenkoord Joi is een bestseller. Het is een mooi kraamcadeau. Ieder speenkoord wordt trouwens geleverd in een Bebi Amsterdam cadeauverpakking.

Jullie verkopen meer dan alleen speenkoorden…
Sanne: Klopt! We ontwerpen ook sieraden, voor moeder en kind. Deze sieraden zijn te personaliseren met namen naar keuze.
Lidewij: De sieraden worden gemaakt van plexi, het materiaal spiegelt mooi. Moeilijk om op beeld vast te leggen, en goed om daarom eens in het echt te bekijken. Dat kan bij onze verkooppunten, bijvoorbeeld bij Kleintjes in Amsterdam.

Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable moms 4Locatie: Kleintjes in Amsterdam / Fotografie: Christel Don

Wat is het allerleukste dat jullie hebben meegemaakt met Bebi Amsterdam?
Lidewij: Ik weet het nog goed… Nietsvermoedend liep ik over de Albert Cuyp. Mijn oog viel op een kinderwagen. Toen mijn blik langs de baby gleed, kreeg ik een schok. Het was de eerste keer dat ik een baby op straat met een Bebi Amsterdam speenkoord zag. Het was in de zomer van 2014, onze speenkoorden waren toen net een aantal weken verkrijgbaar. Ik werd er zo wild van! Ik bleef bij de kinderwagen staan, en kon mijn enthousiasme niet bedwingen. ‘Hi, ik ben Lidewij. Eigenaresse van Bebi Amsterdam’. De moeder van het meisje gaf me een hand. Ze vertelde me hoe enthousiast ze was over onze producten, en ik vertelde hoe verbouwereerd ik was. Het gevoel dat ik op dat moment had is moeilijk onder woorden te brengen. Onze producten zijn heel eigen. We zijn het bedrijf gestart uit een eigen behoefte, de ontwerpen komen van onze hand, en we zijn nauw bij de productie betrokken. Ieder speenkoord is een stukje van mijzelf. Dat ik een andere moeder daar blij mee kan maken, vind ik heel bijzonder.
Sanne: We overleggen dagelijks telefonisch en komen eens in de week samen. We laten dan steevast Mexicaans bezorgen en praten tijdens het eten over de ontwikkelingen binnen Bebi Amsterdam. Nena weet inmiddels niet beter. Toen ze nog geen jaar oud was, sprak ze al over een ‘speenkoord’. De eerste keer zal ik nooit vergeten!

Hoe zien jullie de toekomst?
Lidewij: The difference between who you are and who you want to be.. is what you do. We stellen onszelf concrete en tijdgebonden doelen. In de toekomst is ons merk te vinden bij nog meer verkooppunten die een verlengstuk vormen op onze webshop.
Sanne: Maar, we houden het binnen de perken. Bebi Amsterdam staat voor exclusiviteit. Bebi Amsterdam geeft je dat heerlijke gevoel dat je krijgt als je een nieuw merk ontdekt. Een merk met musthaves die je allemaal wilt hebben. Het gevoel van: ik heb iets unieks, dit moeten mijn vriendinnen zien.

Waar zijn de producten van Bebi Amsterdam verkrijgbaar?
Lidewij: Via onze webshop: www.bebi-amsterdam.nl. Betalen kan via iDeal of PayPal.
Sanne: Een overzicht van onze verkooppunten vind je onder het tabblad ‘verkooppunten’. We hebben verkooppunten in binnen- en buitenland. Binnen Nederland vind je een groot deel van onze collectie in: Amsterdam, Almere, Volendam en Amersfoort.

Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable moms 13
Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable moms 6
Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable moms 15
Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable moms 9
Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable moms 16
Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable moms 5
Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable moms 12
Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable moms 8
Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable moms 10
Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable moms 11
Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable moms 14

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Blog