Connect
To Top

Mama Chiara: Mijn ultieme musthaves en miskopen voor een baby…

Toen ik zwanger was vond ik het super belangrijk ALLES in huis te hebben voordat Giulia-Mae geboren zou worden. Ik had enorme nesteldrang, dus alles wat je kan bedenken is zo ongeveer aangeschaft. I know, arme bankrekening, maar papa Arjo is tenminste geen enkele keer op pad gestuurd door de kraamverzorgster ;). Achteraf gebruikte ik veel producten, maar ook een aantal helemaal niet. In dit blog deel ik mijn ultieme musthaves en miskopen!

Speenkoorden

Tsja, dat zwangerschapsbrein werkt de eerste tijd na de bevalling nog wel even door. Dus alle trucjes die er zijn, zijn natuurlijk welkom! Zo ook de speenkoorden. Nooit meer een verloren speen, en altijd snel binnen handbereik! Ideaal! En stiekem vond ik bepaalde koorden ook zo leuk, dat ik ze alleen al voor het dessin zou hebben besteld. Toen Giulia-Mae tandjes kreeg wilde ze geen speen meer, dus werden hier de speenkoorden overbodig.. En heel, heel, heel soms vind ik dat nog wel eens jammer wanneer ik weer een te leuk speenkoord voorbij zien komen!

Draagdoek

Halleluja voor een draagdoek. Giulia-Mae zat de eerste paar weken echt aan ons vastgeplakt. Zonder draagdoek zou ik nu anderhalf jaar later nog niet klaar zijn met alles inhalen wat ik toen zou moeten hebben laten liggen. Een enorme uitkomst, voor haar en voor ons. Het dragen zelf vond ik heerlijk, en Giulia-Mae werd er ook rustig van. Terwijl zij lekker sliep kon ik mijn ding doen, en soms was het ook wel praktischer zonder kinderwagen op pad te gaan. Toen Giulia-Mae zwaarder werd zijn wij overgegaan op een draagzak en ook daarvan hebben wij heel erg veel plezier gehad.

Hydrofiel luiers XXL (120 x120)

Zodra je zwanger bent zullen luiers een van de eerste dingen zijn die je wordt aangeraden om aan te schaffen, ongetwijfeld! En terecht, want ze zijn onmisbaar. Wij gebruikten ze om haar af te drogen, als spuugdoek, voor het inbakeren, als lakentje (in geval van nood), omslagdoek en meer. Met name de xxl hydrofiele luiers waren hier niet aan te slepen. De “kleine” variant heb ik dan weer veel minder gebruikt en gebruik ik nu alleen nog voor het schoonmaken. De xxl versie hebben we nog altijd enorm veel plezier van. Niet alleen Giulia-Mae, ik zelf gebruik ze trouwens ook erg graag na het douchen!

Het babynestje

We have a winner! Zonder enige twijfel mijn nummer 1. Ikzelf ben als baby onder het dekbed beland bij mijn ouders. Door deze verhalen plus mijn angsten die plots opkwamen zetten, vonden wij het behoorlijk spannend om Giulia-Mae tussen ons in te laten slapen. Het nestje heeft ons echt heel wat slapeloze nachten bespaard. Ze sliep er heerlijk in, plus wij vonden het enorm genieten haar zo dicht bij ons te hebben. Win, win dus! Het nestje is ook erg handig te gebruiken wanneer je op visite gaat, op vakantie bent etc. Toen ik hem kocht kende ik 2 merken, en tegenwoordig kan ik Instagram niet openen of ik zie weer een hele toffe variant voorbij komen. Kortom, in allerlei soorten maten en dessins dus verkrijgbaar.

Gelukkig heb ik van bijna alles wel veel plezier gehad, maar er zaten toch nog enkele miskopen bij.

Flessensterilisator

Ja… Nee. Nooit gebruikt. Ik moest en zou hem hebben.. nogmaals.. nesteldrang all-over. Maar uiteindelijk gaven wij de voorkeur aan het uitkoken in een ruime pan. Vrij snel na haar geboorte hebben we er dus weer afscheid van genomen.

Onpraktische babypakjes

MEGA cute maar enorm onpraktische babypakjes. Dit moet toch haast voor iedereen wel herkenbaar zijn? Van die méééééga schattige babypakjes, die vreselijk onhandig bleken te zijn. Regelmatig stond ik bezweet met een knalrood hoofd van inspanning Giulia-Mae in de leukste pakjes te hijsen. Om vervolgens vol overtuiging aan Arjo te laten zien dat het prima pakjes waren en het echt geen miskoop was! Tsja.. en dan maar hopen dat ze niet direct een volle luier zou produceren.

Badjasje in de kleinste maat

Misschien dat het badjasje in deze lijst terecht gekomen is omdat onze dochter een winterbaby is. Maar nee.. Ik trok haar niet na het badderen een badjasje aan. Ik kleedde haar direct aan. Hij heeft eigenlijk alleen ter decoratie in haar kamer gehangen. Ook leuk.. Tegenwoordig gebruiken we wel badjasjes, maar alleen in het zwembad, of hoogzomer in de tuin..

Wat zijn jouw ultieme musthaves en/of miskopen? (Let op: dit lijstje is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring, en kan bij jou dus heel anders zijn).

4 Reacties

Meer Gastblogs