Connect
To Top

Mama Ilse: Het leven van een moeder gaat niet over rozen, maar over poep!

Daar sta je dan: de met poep doordrenkte rompers van je 2 maanden oude dochter uit te wassen. Ondertussen slingeren er door heel het huis spuugdoekjes, spenen en haarbandjes. Je breekt je nek zowat over de Maxi Cosi – waar laten mensen die dingen?! ‘S ochtends ben je niet uit bed te krijgen, zó moe ben je. En dan kijk ik naar m’n flubber pudding buik en denk dan: dus dit is ‘mom life’. Love it!

Hoe doen anderen dat toch?!

Van mijn eigen poepfobie na de bevalling (nooit gedacht dat dat over zou gaan..), tot de overvolle luiers van Maila. Mijn nieuwe leven bestaat uit poep en plas en wordt geleefd van voeding tot voeding. Van de poep aan de muren tot de poep tussen haar teentjes, het is óveral! Hoe doen anderen dat toch? Gebruiken die ook weleens 4 luiers per verschoonbeurt? Loopt het daar ook 9 van de 10 keer uit de luier? Ook heeft ze bedacht om eens in 2 a 3 dagen te poepen en dan gelijk zoveel dat het niet meer in haar luier past. Namens een moeder met lichtelijk smetvrees: heeft iemand tips?!

Foto door: Studio Black White

Ik bespaar liever niet op de billendoekjes

Waar praten jij en je partner nou zoal over? Ehm nou, over poep. En dan zeggen ze dat je niet vies bent van je eigen kind en dat het ‘maar’ baby poep is. Bah bah bah! Van die volle luiers waar ze dan heeeeerlijk met d’r blote voet nog even doorheen haalt. Vervolgens zit je de poep tussen d’r teentjes uit te friemelen met een doekje. Je weet wel, van die billendoekjes waarvan je er 10 per poepbeurt gebruikt omdat je absoluut geen vieze handen wilt. Chapeau voor de ouders die 3 doekjes of minder gebruiken bij de grote boodschap, maar ik bespaar liever niet op de billendoekjes.

“Waar praten jij en je partner nou zoal over? Ehm nou, over poep.”

Mijn ergste poepcident (poep-incident)? Toen ik haar uit haar wiegje haalde voelde ik het al aan mijn nat wordende handen en de geur. Shit, dit is géén plas! Aangezien ze nog naast ons sliep op zolder moest ik haar naar beneden tillen om te verschonen. Je voelt ‘m natuurlijk al aankomen… Het liep zo op de – witte – trap. Gatver! Wat ook een ‘leuk’ poepcidentje was, was de keer dat er vegen naast het raamkozijn zaten. Hoe dan?!

Die flesvoeding is verdomd makkelijk!

Toen Maila een week oud was, was ze nog steeds niet aangekomen en bleef hangen op de 2940 gram (geboortegewicht 3148 gram). Ik snapte er helemaal niks van, het leek zo goed te gaan! Ze hapte goed aan en voor mijn gevoel kwam er genoeg uit. Niet dus! We zijn elektrisch gaan kolven en er bleek maar 20cc uit te komen. Ik ben dus één van die vrouwen waarbij het niet is gelukt. Mijn borsten zijn alleen cosmetisch, zonder functie. Gelukkig leven we in 2018 en bestaat er kunstvoeding.

“Mijn borsten zijn alleen cosmetisch, zonder functie.”

Er was nog een optie om borstvoeding op gang te krijgen, dan zou ik elk uur van de dag moeten kolven en moeten gaan clusterkolven. Noem me egoïstisch, maar dat heb ik er niet voor over. Flesvoeding is een prima vervanger wat me veel beter bevalt en ik heb het in ieder geval geprobeerd. Borstvoeding is het beste voor je kind – ik weet het – maar die flesvoeding is verdomd makkelijk! Niet alleen het uit handen geven, maar ook het zien van wat je kindje binnen krijgt heeft mij veel rust gegeven. Wel heb ik echt respect gekregen voor moeders die borstvoeding geven, want je staat er toch een soort alleen voor. Ik heb het een week geprobeerd en ik vond het zwaar…

Starterkits, ik hou ervan!

Omdat ik nieuw ben in deze wereld van luiers, flesjes en spenen hóú ik van starterkits. Mijn favoriete? De Difrax Newborn Starterkit. Inhoud: 2 spenen en 4 flesjes. De flesjes zijn sowieso ideaal tegen krampjes én ze hebben een S-vorm waardoor je ze horizontaal kunt houden tijdens het voeden. Vind ik persoonlijk erg handig, want zo zie ik goed of haar lipjes er goed omheen zitten (wéér een onzekerheid minder). De spenen zijn glow in the dark, degene die dat heeft verzonnen verdiend een staande ovatie. Wát een uitvinding zeg. En tot slot niet geheel onbelangrijk: je portemonnee. Een set kopen is veeeel voordeliger dan dat je alles los moet kopen. Die luiers alleen kosten al genoeg, toch? Zéker als je er net zoveel als mij gebruikt..

Zijn er nog moeders die hun poepervaringen en tips willen delen? Graag!

Meer Gastblogs