Connect
To Top

Mama Nienke: Ga tijdens een vakantie ook op avontuur met je baby, het zal je verrassen!

Twee weken nadat Mingus was geboren liep ik de straat door en terug. Drie maanden verder en ik typ dit blog in een huisje in het bos samen met mijn mannen. Wat ben ik ontspannen. Ik ben gewoon op vakantie met mijn gezin. Het kan!

Een vakantiepark in Limburg

Wij wilden het ons niet moeilijk maken dus we boekten een huisje op een park in Limburg. Ik was nog nooit naar zo’n park geweest! Tipje van mij: niet doen! Je kunt zonder de accommodatie zoals dichtstbijzijnde supermarkt van het park. Bij aankomst is het druk, veel kinderen en het zwembad en de huisjes zijn uit de jaren ‘70. Of je houd van vintage? Dan is het een aanrader. Grapje!

Een heerlijk weekendje weg

Minpunt is vooral de drukte van veel kinderen en gezinnen bij elkaar. Ook de huisjes zitten dicht op elkaar. Je kan zo zien en ruiken wat de buurman eet. Ook zijn er voordelen. De huisjes liggen in het bos. De eekhoorntjes springen in het rond en de konijntjes hupsen tussen de huisjes door. Dit gaf mij een heerlijk weekendje weg gevoel. Op vakantie met een baby kan. Mingus slaapt in zijn campingbedje, wandelwagen of in de draagzak. Hij doet het super, zegt een trotse mama van Mingus.

“Dit gaf mij een heerlijk weekendje weg gevoel.”

Kan je ontspannen met een kleintje?

Ik ontspan vooral door verandering van de omgeving, geen TV en veel wandelen. In de avond met Gerrit lachen en een wijntje: heerlijk! Daarbij werkt de natuur voor mij ontspannend. Door het wandelen in een andere omgeving kom je in een andere mindset.

Wat ga je doen op vakantie met een baby?

Wandelen is een aanrader voor zowel jezelf als voor de baby. Door het bos struinen is heerlijk. Mingus ervaarde rust en ontspanning door het bos. De wind, de blaadjes en schitteringen bracht Mingus in een diepe slaap. Leuke gesprekken over opvoeding, type mensen en de omgeving. Mijn tip aan alle ouders: ga lekker wandelen in de natuur.

“Mingus ervaarde rust en ontspanning door het bos.”

Een ontspannen gevoel

Ik ben er trots op dat ik anderhalf uur wandelen heb volgehouden en dat ik een ontspannen gevoel eraan over heb gehouden. Over tien dagen zal mijn wekker gaan en zal ik 30 pubers moeten begeleiden op hun eerste dag van de opleiding. Hoe ik dat ga doen weet ik nog niet. Jullie tips?

Werken en een baby?

Ik ervaar dat elke gebeurtenis een ontdekkingstocht is. Op het geboortekaartje van Mingus stond dat we de wereld met elkaar zouden ontdekken. Zo hebben wij de eerste mini vakantie ontdekt en zo ontdekken we straks werken en spelen. Ga ook op avontuur met je baby en het zal je verrassen!

Liefs, Nienke

2 Reacties

Meer Gastblogs