Connect
To Top

6 tips die je het eerste jaar geld besparen

Voor het eerst papa of mama worden, is voor veel ouders ontzettend spannend. Welke luiers heb ik nodig? Wat geef ik mijn kind te eten? Waar gaat de kleine mee spelen? En wat kost dat allemaal? Dat laatste blijkt voor veel kersverse ouders moeilijk in te schatten. Het eerste jaar hebben veel nieuwe ouders moeite om rond te komen, zeggen Britse onderzoekers. Met deze tips wordt dat een stuk eenvoudiger.

1. Accepteer tweedehands babykleren
Het eerste jaar groeit een baby zo snel, dat tweedehands kleertjes waarschijnlijk maar kort gedragen zijn. Als mensen je hun oude babykleren aanbieden, kun je daar dus dankbaar gebruik van maken. Na een wasbeurt ruiken de kleertjes heerlijk fris.

2. Geef borstvoeding
Dat is gratis en veel gezonder dan flesvoeding.

3. Deel speelgoed
Educatief speelgoed is vaak erg duur. Ken je moeders met kinderen die ongeveer even oud zijn als dat van jou? Spreek dan wekelijks bij een ander af. Terwijl jullie tips uitwisselen onder het genot van een kop koffie of thee, spelen de kinderen elke keer met ander speelgoed.

4. Open een aparte rekening
Stort elke maand een vast bedrag naar een aparte (spaar)rekening. Met dat geld kun je bijvoorbeeld de verjaardag van je kind, het lidmaatschap van een sportclub of schoolreisjes betalen. Het geld dat je maandelijks opzij legt is goed te overzien en bij een grote uitgave zit je niet meteen krap bij kas.

5. Word lid van de bibliotheek
Kinderboekjes kopen is waarschijnlijk duurder dan een lidmaatschap bij de bibliotheek.

6. Houd de aanbiedingen in de gaten
Een baby maakt nu eenmaal een hoop luiers vies. Houd de aanbiedingen in de gaten of koop je babyproducten online. Dat scheelt vaak een hoop geld. Daarnaast zijn grootverpakkingen meestal voordeliger dan kleine verpakkingen.

1 Reactie

Meer Blog