Connect
To Top

Baby met hoog geboortegewicht heeft betere schoolprestaties

Heeft je baby een paar pondjes meer? Geen zorgen! Het heeft ook zijn voordeel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen op de lagere school gemiddeld betere cijfers behalen als zij als baby met een zwaar geboortegewicht zijn geboren. Ook bij baby tweelingen is dit het geval. Onderzoekers van Northwestern University melden dit in een wetenschappelijk tijdschrift.

Vanaf de geboorte tot het einde van de lagere school zijn verschillende baby’s gevolgd voor het onderzoek. Zo is deze uitgevoerd bij 1,3 miljoen kinderen in de Verenigde Staten. Daartussen zaten 15.000 tweelingen.

Tijdens het onderzoek viel het erg op dat er een groot verband was tussen de schoolprestaties samen met het geboortegewicht van de baby’s. Waarschijnlijk komt dit doordat zware baby’s gemiddeld iets langer in mama’s baarmoeder blijven. Hierdoor zouden de hersenen beter ontwikkeld worden waardoor kinderen hun hele jeugd daar profijt van hebben. Een baby met een hoger geboortegewicht en een langere zwangerschap blijkt dus goed te zijn volgens de onderzoekers.

Wel is het zo dat de opleiding en kennis van hun ouders meer invloed hebben op de cijfers van hun kinderen dan een hoog geboortegewicht. Je kunt beter een baby met een normaal geboortegewicht krijgen als papa en mama een hoge studie hebben gevolgd.

bron: Nu.nl

Meer Blog