Connect
To Top

Een baby verrijkt je sociale leven

Met een baby op komst, kun je een sociaal leven wel vergeten. Dat denken veel toekomstige moeders tenminste. Vieze luiers verschonen, borstvoeding geven en wakker liggen van een huilend kind: dan blijft er weinig tijd over voor sociale contacten. Niets is minder waar! Onderzoek wijst namelijk uit dat het krijgen van een kind een boost geeft aan je sociale netwerk.

Een baby verrijkt je sociale leven
Engelse onderzoekers ontdekten dat een vrouw na de geboorte van haar kind gemiddeld negen nieuwe vrienden maakt. Dat zijn vrijwel altijd moeders van andere pasgeboren kinderen. Dat is niet zo gek, want de moeders uit het onderzoek gaven elkaar nuttige tips over de opvoeding. Meer dan de helft van de vrouwen was verbaasd dat je na de geboorte van een kind zo makkelijk nieuwe vrienden maakt.

“Vrouwen denken onterecht dat het stichten van een gezin betekent dat je voortaan thuis zit opgesloten”, vertelt een woordvoerder van Natures Purest, het bedrijf dat het onderzoek onder 2.000 vrouwen liet uitvoeren. Uit dat onderzoek blijkt juist het tegenovergestelde: het krijgen van een kind levert vaak nieuwe contacten op.

Het populairste gespreksonderwerp bij moeders is de ervaring van de geboorte. De meeste vrouwen die net een kind op de wereld hebben gezet, vinden het fijn om zulke persoonlijke informatie te delen met andere moeders die ze nog niet zo lang kennen. Daarnaast zijn veel moeders vaak bang dat ze bestaande vriendinnen vervelen met de verhalen over hun pasgeboren kind.

Het sociale leven van een moeder krijgt een extra boost als het kind naar school gaat. De ondervraagde vrouwen kregen er toen gemiddeld nog eens vijf nieuwe vriendinnen bij. Zo’n kleintje is dus ontzettend gezellig. Zagen jullie je vriendenkring ook groeien?

Meer Blog