Connect
To Top

Mama Stephanie: De babykamer

Misschien is het wel het eerste waar ik over fantaseerde toen ik wist dat ik zwanger was: de babykamer! Uren rondneuzen op internet en in babywinkel om net die ene leuke babykamer te spotten en na te maken in ons eigen huis. De babykamer die wij uiteindelijk mooi vonden bestond uit een ledikantje, commode en legplank. Meer konden we op het kleine babykamertje niet kwijt. Het is het kleinste slaapkamertje van het hele huis met een ingebouwde kast voor de kleertjes op de overloop. De babykamer spullen moesten dus ook niet al te massaal zijn. We kozen voor crème witte meubeltjes voor op de babykamer. Om het af te maken schilderden we de muren ook creme wit en gebruikten oranje als accentkleur. Zo kon niemand ‘raden’ wat het werd als ze eens nieuwsgierig op de babykamer kwamen kijken!

babykamer

Toen alle spulletjes eenmaal besteld waren ging ik op zoek naar leuke, vrolijke accessoires voor op de babykamer. Bij IKEA konden we ontzettend goed slagen voor oranje/gele dingetjes en knuffeltjes. Eenmaal thuis konden we meteen kijken hoe alles zou staan op de babykamer, zo leuk!

babykamer2

Iets op de muur
Toen alles eenmaal stond en hing op de babykamer vond ik het toch nog wat kaal. Natuurlijk lagen er nog geen dekentjes in het ledikantje en ontbrak er natuurlijk een babytje, maar er was nog iets… Er moest nog iets op de muur van de babykamer komen. Het leek me leuk om zelf creatief bezig te zijn voor ons kindje, dus hup, weer achter de computer op zoek naar creatieve babykamer muurverfsels. Na een tijdje zoeken had ik een leuke berenkop gevonden die levensgroot op een muur van de babykamer was geschilderd. Díe moest het worden! Eén klein verschil met onze eigen babykamer was wel dat die van ons ongeveer 3 keer zo klein is. Zou het wel mooi worden, zo’n grote berenkop? Ik besloot het gewoon te proberen. Gewapend met een sheet met de bewuste afbeelding, een potlood en een bouwlamp ging ik aan de slag. Na een half uurtje stond de berenkop in grote lijnen op de langste muur van de babykamer. Nu was de uitdaging nog om hem met oranje verf over te trekken in de juiste verhouding. Dat was even wat meer werk, maar het is gelukt! En nog steeds krijg ik heel veel positieve reacties op de beer op Aron’s babykamer. We willen hem nog lang niet kwijt! Om de babykamer af te maken maakte ik er nog wat berenpootjes bij op de andere muren en deze lukten zowaar ook! Helemaal trots….

The following two tabs change content below.

Stephanie

Laatste berichten van Stephanie (toon alles)

Meer Blog