Connect
To Top

Webwinkel Roozje: Handgemaakte kinderkamerverlichting en accessoires

Graag stellen we weer een nieuwe webwinkel met unieke producten aan je voor. Er zijn heel wat leuke webwinkels die een geweldig uniek cadeau met eigen hand maken. Vaak ook helemaal op wens. Dit is natuurlijk super leuk voor kraamcadeaus of een verjaardagscadeau. Door het toevoegen van je eigen wensen maakt dit het artikel uniek, persoonlijk en natuurlijk super bijzonder. We kwamen voor deze editie de webwinkel Roozje tegen. Roozje is een webwinkel met handgemaakte kinderkamerverlichting en –accessoires van Mary Vosters. We waren benieuwd naar Roozje en stelde Mary een aantal vragen.

Babykamer producten Roosje

Hoe is Roozje ontstaan?
Eigenlijk ben ik al van jongs af graag creatief bezig. Handwerken, decoreren, meubels opknappen, tuinieren en fotograferen. Na de geboorte van onze kinderen ben ik begonnen met het verkopen van mijn producten via Marktplaats. Dit werd zo goed ontvangen dat een webshop een logische volgende stap was. Op 3 februari 2012 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en werkte ik zo’n 24 uur voor Roozje naast mijn baan en de zorg voor de kinderen. Januari 2013 heb ik mijn baan opgezegd om mij volledig op Roozje te kunnen richten. Mijn webwinkel is dus inmiddels mijn fulltime baan. Ik maak de kinderlampen en bijpassende accessoires zelf in mijn atelier in de tuin. Dit heeft als groot voordeel dat ik een eigen plek heb maar toch vanuit huis kan werken en dit goed kan combineren met de zorg voor onze kinderen. Mijn man is zo lief om de boekhouding voor Roozje te doen. Onze dochter gaat met regelmaat mee naar markten om mij daar te helpen met de verkoop.

Zijn alle producten zelf door jou gemaakt?
Door de zorg voor onze kinderen weet ik hoe belangrijk maar ook hoe fijn het is om een bedritueel te hebben. Mijn lampen ontwerp ik met dit in gedachte. De figuren op de lampen kunnen onderdeel zijn van een bedtijd verhaaltje. De applicaties ontwerp en maak ik zelf en hebben een vriendelijk en kleurrijk karakter die passen bij de belevingswereld van jonge kinderen. Bij de hanglampen ontwerp ik een bijpassende wandlamp en accessoires zoals een muziekdoosje en schilderijtje, waardoor je bij de inrichting van de babykamer of kinderkamer het zelfde figuurtje op verschillende plekken kan laten terugkomen. Ik heb mijn assortiment ingedeeld op de thema’s dieren, voertuigen, sterren en wolkjes. Mijn assortiment vul ik aan met producten die ik inkoop. Het uitgangspunt bij inkoop is dat deze producten ook handgemaakt zijn en passen binnen de eerder genoemde thema’s. Maar ook dat deze geschikt zijn voor de kinderkamer. De inkoop doe ik daarom vaak bij collega’s of fairtrade organisaties.

Welke producten zijn het leukste om te maken?
De kinderlampen zijn mijn hoofdartikel. Ik ben deze gaan maken omdat ik merkte dat er behoefte is aan verlichting voor de kinderkamer die aansluit bij de belevingswereld van kleine kinderen. Dat mijn producten aan de persoonlijke wensen van kinderen en/of ouders aangepast kunnen worden maakt het een sterk product. Deze lampen maak ik dan ook met veel liefde en aandacht. Vaak met een mooi bedritueel of een persoonlijk verhaal van de klant in gedachte. Mintgroen is een kleur die ik momenteel veel gebruik omdat het een frisse maar neutrale tint is die zich goed laat combineren. Ook is deze kleur altijd te gebruiken in zowel de jongens- als meisjeskinderkamer. De mintgroene wolkjeslamp is op dit moment een bestseller die ik graag maak.

Lampenkap babykamer kinderkamer

Kun je een product bestellen met een persoonlijke toevoeging?
Doordat producten door mijzelf met de hand gemaakt worden kunnen deze eenvoudig naar persoonlijke wens worden aangepast. In de winkelwagen kun je over het ontwerp je wensen doorgeven waarna ik per mail laat weten wat mogelijk is. Ook gebeurt het vaak dat klanten even bellen of mailen om hun wensen kenbaar te maken. Soms ook voor een product of uitvoering die nog niet in het assortiment zit. Ik doe dan een voorstel voor een ontwerp waarna een product op maat ontstaat. Met regelmaat krijgen deze producten ook een plekje in het assortiment. Ook is het mogelijk om een product van naam te laten voorzien. Dit gebeurt vaak bij kraamcadeautjes. Regelmatig krijg ik de vraag of het mogelijk is om een lampenkap en/of wandlampje te laten maken van behang of stof dat door de klant zelf is aangeleverd. Inmiddels kun je hiervoor nu ook op de site een bestelling maken. Daarbij geef ik dan aan wat voor materiaal ik nodig heb.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt?
Ik geniet enorm van het zelfstandig ondernemerschap. De veelzijdigheid van mijn baan, de zakelijke en persoonlijke groei die hierdoor ontstaat, het eigen maken van nieuwe technieken en het ontwerpen van nieuwe producten. Voor de korte en langere termijn zijn er nog veel leuke plannen en wensen.

Is Roozje alleen online?
Sinds dit jaar ben ik begonnen met Wholesale. Ook een aantal van mijn producten zijn al te vinden bij andere webshops. Graag zou ik dit nog gaan uitbreiden. Verder sta ik gemiddeld twee keer per maand op leuke markten. Deze kan je vinden op mijn marktagenda en ook deel ik dit via social media en nieuwsbrieven. In de toekomst zou ik producten van Roozje graag nog via stenen winkels gaan verkopen. Ook wil ik de samenwerking met collega’s verder gaan uitbreiden.

Benieuwd naar Roozje? Kijk dan eens op de website www.roozje.nl.

Lampenkap babykamer bouw Dierenlamp babykamer

Dierenlamp aap olifant babykamer

Meer Blog