Connect
To Top

7 weken zwanger

Je bent nu 7 weken zwanger, al best eventjes op weg dus. Misschien voel jij al van alles in jouw lichaam of wellicht ben je 7 weken zwanger maar heb je juist geen symptomen (meer). Hoe dan ook, er gaat van alles door je heen en natuurlijk ben je hartstikke benieuwd naar de ontwikkeling van jouw baby. Waar kun je allemaal rekening mee houden? Wij vertellen je in dit artikel alles over week 7 van jouw zwangerschap, lees snel verder. In het vorige blog lees je alles over 6 weken zwanger.

7 weken zwanger

Inhoudsopgave:

 • Ik ben 7 weken zwanger
 • Echo bij 7 weken zwangerschap
 • Bloedverlies en miskraam bij 7 weken zwangerschap
 • Je baby bij 7 weken zwangerschap
 • Hoe ziet je buik er uit bij 7 weken zwanger?
 • Symptomen bij 7 weken zwanger
 • Uitblijven symptomen 7 weken zwangerschap

Zwanger 7 weken

Week 7 van je zwangerschap begint bij zwangerschapsdag 49 en eindigt bij dag 55. Jouw lichaam is ontzettend hard aan het werk en de embryo ontwikkelt zich in een razend tempo. Wist je dat de embryo alweer 10.000 keer zo groot is als op het moment van bevruchting? Een spannende tijd waarin ontzettend veel gebeurt. Voor sommigen zijn al deze veranderingen heel voelbaar terwijl andere mommy’s to be 7 weken zwanger zijn en (nog) geen symptomen hebben.

Vrouwen die 7 weken zwanger zijn, kampen vaak met allerlei vragen. Waar de een 7 weken zwanger is en nog niks voelt, heeft de ander na 7 weken zwanger zijn al heel veel pijn in de onderbuik. Weer de ander is bezig met de vraag ik ben 7 weken zwanger en steeds misselijk, is dat een goed teken? Omdat de symptomen bij 7 weken zwanger zijn zo ontzettend uiteenlopen, is het soms lastig te bepalen wat ‘normaal’ is. Probeer goed naar je lijf te luisteren en voldoende rust te nemen, ook in je – wellicht overvolle – hoofd.

7 weken zwanger echo

Als je 7 weken zwanger bent en je zou een echo laten maken, kun je het hartje van je baby al horen kloppen. Zo bijzonder! Als er bij 7 weken zwanger al een echo wordt gemaakt, is dit meestal een vaginale echo, deze geeft voor nu het allerbeste beeld. Meestal is er geen reden voor een echo in dit stadium van je zwangerschap en vindt de allereerste echo tussen de 8 en 12 weken plaats.

Als er een kans is op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of als je in verwachting bent van een meerling, is een echo in week 7 van je zwangerschap wel gebruikelijk. Ook als je eerder een miskraam hebt gehad of als je last hebt van bloedverlies, kan een medische echo bij 7 weken zwanger raadzaam zijn.

Zwanger 7 weken bloedverlies

Een symptoom waar je erg van kunt schrikken, is bloedverlies als je eenmaal 7 weken zwanger bent. Maar bloedverlies in week 7 van je zwangerschap hoeft niet altijd te betekenen dat er iets vervelends aan de hand is. Bloedverlies zonder erge buikpijn als je 7 weken zwanger bent, komt geregeld voor. Het kan zijn dat het bloedverlies nog van de innesteling komt maar je kunt ook een contactbloeding hebben.

Een contactbloeding vindt plaats als er een bloedvaatje in de baarmoedermond knapt. Je merkt hier vaak zelf helemaal niks van. Omdat je baarmoeder nu optimaal doorbloedt is, kan het ook zo zijn dat je bij het vrijen een beetje bloed verliest. Meestal is dit slechts een druppeltje, maar zo’n druppeltje heeft een grote impact nu. 7 weken zwanger zijn en helderrood bloedverlies is redelijk gangbaar. Als je hier heel vaak last van hebt of je twijfelt, maak dan een (extra) afspraak bij je verloskundige.

Zwanger 7 weken miskraam

Helaas kan het gebeuren dat je 7 weken zwanger bent en een miskraam krijgt. Helemaal geen leuk onderwerp maar wel een om bij stil te staan. Bij een miskraam treedt er vaak bloedverlies op, dat gepaard gaat met (heftige) buikpijn. Neem in dat geval, of als je twijfelt, altijd contact op met je arts of verloskundige.

Grootte embryo

Als alles goed blijft gaan, groeit jouw baby in week 7 van de zwangerschap als kool. Hoe zit het precies met je kleintje als je 7 weken zwanger bent? De grootte van de embryo is na 7 weken 4mm tot 10mm en het gewicht is ca. 0,5 gram. Ook krijgt jouw baby steeds meer de vorm van een mensje en groeien er deze weken armen en benen uit de soort knopjes waar de ledematen komen te zitten. Ook heeft het embryo al ogen, een mond en een neus. Wat een ontwikkelingen!

Zwanger 7 weken buik

Je lijf begint ook al te veranderen, wellicht merk je hier al iets van. Bij je 7e week zwangerschap kun je voelen dat je last hebt van een opgezette buik, rugpijn of van lage rugpijn. Ook kan het zijn dat je na 7 weken zwanger een dikke buik hebt, zeker als het gaat om een buik bij het dragen van een tweeling. Al dat groeien kost energie en het zwangerschapshormoon HCG is volop aanwezig in jouw lijf. Het is dus helemaal niet gek dat je extra honger krijgt. Misschien heb je zelfs al gekke cravings? Probeer vooral gezond en gevarieerd te eten, zodat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt.

Zwanger symptomen

De symptomen die vrouwen voelen als ze 7 zwanger zijn kunnen erg verschillend zijn. De een heeft bij 7 weken zwanger pijn of steken in de onderbuik, de ander is het vooral heel duizelig. Weer de ander heeft geen symptomen meer of voelt dat de zwangerschapssymptomen afnemen.

Een veel gehoord symptoom in de 7e week van de zwangerschap, is (ochtend)misselijkheid. Deze misselijkheid neemt vanaf het tweede trimester af, hang on in there! Nog een symptoom dat past bij 7 weken zwanger zijn, is dat je next level moe bent. Herkenbaar? Neem je rust en geef er aan over, je lijf is volop aan de slag voor jou en je baby.

Omdat je weerstand wat lager is en je hormoonhuishouding verandert, kun je last krijgen van diarree. Je baarmoeder groeit en begint nu op je darmen te drukken. Hoewel diarree natuurlijk niet prettig is, kan het in principe geen kwaad. Let er wel op dat je voldoende water drinkt, om uitdroging te voorkomen.

Het kan ook zijn dat je denkt, ik voel nog helemaal niks of ik ben juist niet meer misselijk. Daar kun je wat onzeker van worden, want is het niet juist een goed teken als je misselijk bent met 7 weken zwangerschap? Maar nee, sommige dames hebben nu nog helemaal nergens last van. Als jij tot deze lucky group behoort, mag je best even een vreugdedansje doen.

Een band voor het leven

Jij en jouw kleintje zijn de komende maanden onafscheidelijk met elkaar verbonden, letterlijk. Week 7 van jouw zwangerschap is een bijzondere week waarin er veel gebeurt en er van alles op je afkomt. Wellicht heb je al wat kwaaltjes of voel je je moe en niet zo goed. Besef dat dit vanzelf weer overgaat en probeer ook te genieten van deze bijzondere tijd. Alles wat je doormaakt is voor een magisch mooi doel. Lees hier het blog over 8 weken zwanger.

The following two tabs change content below.

Meer Zwangerschapskalender

 • 13 weken zwanger

  Als je 13 weken zwanger bent, zit het eerste trimester erop The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl...

  Babystraatje.nl4 augustus 2021
 • 12 weken zwanger

  12 weken zwanger zijn, is voor veel mama’s to be een enorme mijlpaal. The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten...

  Babystraatje.nl4 augustus 2021
 • 11 weken zwanger

  Als je 11 weken zwanger bent, ben je stiekem al best een eindje op weg The following two tabs change content...

  Babystraatje.nl4 augustus 2021
 • 10 weken zwanger

  10 weken zwanger zijn, is voor de meeste mama’s to be The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl...

  Babystraatje.nl4 augustus 2021
 • 9 weken zwanger

  9 weken zwanger zijn is voor veel vrouwen The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en...

  Babystraatje.nl4 augustus 2021